Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →
Am depus la actualul angajator adeverintele primite acum de la ITM Bucuresti, si ca atare ma incadrez in alta treapta. Problema este ca actualul angajator - director de scoala, refuza sa imi plateasca sporul de vechime neincasat de un an incoace.
Ca sa fie mai clare lucrurile - la data cand m-am angajat la aceasta scoala, in cartea mea de munca nu existau inscrise unele perioade si ca atare nu mi s-a platit spor de vechime. Acum am reusit sa obtin adeverinte care ma incadreaza in spor de vechime, iar acele adeverinte arata ca inca de la data cand am fost angajat la scoala aveam dreptul la acest spor de vechime.
Ca atare, conform 283 alin 1 lit c din CM, am cerut plata retroactiva a sporului de vechime, dat fiind ca acesta mi se cuvenea inca de la data angajarii.
Directorul motiveaza ca o sa-l amendeze curtea de conturi (?!!). Daca fac o hartie catre dept Juridic Inspectorat, in care cer sa se clarifice aceasta problema, este foarte probabil sa primesc un raspuns evaziv - acesta este stilul de lucru la respectivii. Care este atunci solutia ? Sa ma indrept impotriva scolii in instanta ?