tocmai am aflat de existenta acelui spor de vechime care se da angajatilor, conform Contractului Colectiv de Munca la Nivel National.
Nu stiam de acest lucru, l-am aflat la actualul angajator si astfel mi-am dat seama ca fostul angajator nu mi-a dat asa ceva. Practic am fost nedreptatita de ceva ce mi se cuvenea. Mai pot cere fostului angajator acest spor de vechime, retroactiv?
Nu au trecut decat 4 luni. Si aceste luni au trecut pt ca eu habar nu aveam de acest drept. Acum mai este o problema - ei mi-au deschis cartea de munca insa nu am dus adeverintele de vechime de la fostii angajatori, asa ca pot avea scuza ca nu au avut dovezile vechimii mele in munca. In acelasi timp, nici eu nu am stiut ca se acorda acest spor si ca e nevoie de hartii. Nici ei nu au spus nimic. in acest context, ma pot duce cu CM la ei, completata cu toate experientele de munca, pt a cere retroactiv sporul de vechime?
Ok, am gasit aritcolul, este articolul 41 din CCMN.
Intrebarea este daca sunt obligati sa-mi resituie sporul dat fiind ca ei nu au avut adeverintele mele de vechime (nu mi le-au cerut) ca sa stie ce vechime am.
Recalcularea pensiei
Viomio
Buna ziua !! Sunt din Bucuresti, sect. 3, pensiont pe caz de boala (gradul I ) din 2009. La calcularea pensiei nu mi-a spus nimeni ca ar trebui sa aduc ... (vezi toată discuția)