avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sesizare ITM pentru neacordare spor de vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sesizare ITM pentru neacordare spor de vechime

Am lucrat la o societate cu CIM unde in contract scrie salariu + 5% spor vechime.Mi-am dat demisia fara preaviz deoarece nu si-a respectata obigatiile contractuale. Una din obligatii este ca nu mi s-a acordat sporul de vechime. Cum am aflat (Am facut o cerere la fostul angajator pentru o adeverinta si mi-a eliberat-o specificand salariul +spor de vechime 5% acordat pentru perioada lucrata. Cand am fost si mi-am ridicat Carnetul de munca , am observat ca in carnet scrie :" pe perioada lucrata intre 01.10.2010.......01.12.2011" nu s-a acordat spor de vechime cf CIM" ) Am fost la ITM si am verificat. Dupa ce am vazut statele de plata am constatat ca la nici o angajata nu i-a acordat acest spor.
Va rog frumos sa ma ajutati sa fac o sesizare la ITM ( ce articole trebuie sa specific in sesizare din Codul MUncii ) cu aceasta neregula .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:50, 9 Septembrie 2011
trebuie sa-i dati in judecata.faceti o cerere la Tribunal la care anexati toate actele de care dispuneti.daca nu va descurcati apelati la un avocat.
Nu stiu daca rezolvi ceva la ITM,deoarece poti face o reclamatie,eventual vor face un control la firma ,probabil ca vor primi o amenda si nu stiu daca il obliga sa-ti plateasca din urma.
Poti sa dai firma in judecata si astfel poti sa-ti primesti drepturile.Fiind conflict de munca nu te costa nimic deschiderea actiunii.Cred ca e bine sa discuti cu un avocat.
~ Conținut șters la cerere ~
1. In sesizarea catre ITM nu trebuie sa specificati niciun text de lege ... mentionati faptul ca pe perioada lucrata nu vi s-a acordat spor de vechime , asa cum se mentioneaza in c.i.m. si in adeverinta eliberata de catre angajator.

2. ITM-ul constata neplata acestui spor , dar nu-l poate obliga pe angajator sa vi-l plateasca.
Eventual ii va trasa ca plan de masuri plata acestuia pana la o anumita data ..in caz contrar , angajatorul poate primi o sanctiune.

3. Actiunea pentru neplata drepturilor salariale o veti depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliu si este scutita de plata taxelor judiciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta vechime srl alexandru andra alexandru andra O societate \\"SRL\\" a eliberat o adeverinta unui fost salariat, cu ce drepturi a avut la ei, perioada si spor de vechime....intrebarea este....aceasta ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime anca.b anca.b Buna ziua, Am fost angajata la o firma pentru o perioada de un an, fara carte de munca, dar cu cim. Actualul angajator, la care am carte de munca de ... (vezi toată discuția)
Vechime in specialitate crmnradu crmnradu O persoana a desfasurat activitate de economist timp de 2 ani la o societate. La incheierea activitatii ITM constata ca, datorita faptului ca nu s-au platit ... (vezi toată discuția)