avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor de vechime neacordat de catre un fost angajator - ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor de vechime neacordat de catre un fost angajator - se poate cere retroactiv?

Hello all,

tocmai am aflat de existenta acelui spor de vechime care se da angajatilor, conform Contractului Colectiv de Munca la Nivel National.

Nu stiam de acest lucru, l-am aflat la actualul angajator si astfel mi-am dat seama ca fostul angajator nu mi-a dat asa ceva. Practic am fost nedreptatita de ceva ce mi se cuvenea. Mai pot cere fostului angajator acest spor de vechime, retroactiv?
Dati in judecata angajatorul la Tribunalul de unde domiciliati.Doar asa il puteti obliga.
am nevoie de putin ajutor.
Am incercat sa discut amiabil cu angajatorul sa-i explic ca trebuie sa-mi returneze sporul de vechime retroactiv. Angajatorul are ca argument faptul ca el nu este de vina ca eu nu i-am dus adeverintele de vechime, pe baza carora sa-mi poata acorda spor de vechime. Intr-adevar, eu nu le-am dus adeverinte de la fostii angajati, ei fiind primii care mi-au deschis carte de munca. Asadar, se pot folosi de scuza asta si sa nu-mi plateasca retroactiv?

Marele meu argument este ca oricum ei nu platesc nici unuia din cei 500 de angajati spor de vechime! Si nici nu e inclus pe nicaieri!

Cum procedez ca sa dau in judecata angajatorul? La ce tribunal sau unde anume trebuie sa ma duc si ce trebuie sa fac acolo?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca - recuperare sume restante ? noiklosa noiklosa Buna ziua, Pentru o perioada destul de lunga de timp, am fost angajat cu contract de munca la mai multe firme, insa fara sa am carte de munca (motivele nu ... (vezi toată discuția)
Sesizare itm pentru neacordare spor de vechime CORINA GIROVEANU CORINA GIROVEANU Am lucrat la o societate cu CIM unde in contract scrie salariu + 5% spor vechime.Mi-am dat demisia fara preaviz deoarece nu si-a respectata obigatiile ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei Viomio Viomio Buna ziua !! Sunt din Bucuresti, sect. 3, pensiont pe caz de boala (gradul I ) din 2009. La calcularea pensiei nu mi-a spus nimeni ca ar trebui sa aduc ... (vezi toată discuția)