avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce ma asteapta?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce ma asteapta?

buna dimineata,
maine vreau sa merg la tribunal pentru a depune o plangere impotriva deciziei de concediere (art.65/1). stiu ca nu se percepe taxa de timbru, dar pe urma, care-i mersul? imi trebuie avocat? care e procedura? daca da, cam cat costa? mai este ceva ce ar trebui sa stiu inainte de a demara acest lucru? va rog niste precizari si sfaturi , daca puteti!
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: IORDAN ELENA , utilizator 19:24, 5 Decembrie 2010
Detaliati continutul deciziei de concediere pe care doriti sa o contestati.
1. Nu va costa nimic , decat daca doriti sa va angajati un avocat - onorariul acestuia difera de la un avocat la altul.

2. În art.114 ind.1 alin.1 C.proc.civ. se prevede că preşedintele, de îndată ce constată că sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru cererea de chemare în judecată, fixează termenul de judecată pe care, sub semnătură, îl dă în cunoştinţă reclamantului prezent sau reprezentantului acestuia . Celelalte părţi vor fi citate potrivit legii.
am fost concediata in timp ce eram detasata, eu si alti 11 salariati, la o alta inst. bugetara, care ne-a si angajat intre timp. problema este ca in decizie nu scrie faptul ca am dreptul sa o contest la tribunal, ca eu am lucrat la sediul inst. angajatoare, iar ceilalti 11 colegi, la inst. unde eu am fost detasata. locul detasarii mele ( o sala de sport), spatiul adica, a fost luat de cons. local. in urma mea, altcineva mi-a preluat toate sarcinile de serviciu, de pe alta functie. am fost la tribunal cu actele si, la o prima vedere, mi-a spus ca decizia ar fi nula. ea este datata 20.10.2010, dar eu am semnat-o in 08.11.2010.
ce ma sfatuiti?
o puteti ataca in termen de 30 zile de la comunicare adica de la data de 8.11.2010.
intradevar daca nu este specificat ca poate fii contestata ar putea fii anulata de instanta ( tribunalul din judetul unde va aveti domiciliul ).
multumesc.
din pacate, nu stiu daca conteaza modul de redactare al plangerii sau ma pot prezenta cu una asa cum consider eu, pt. ca nu am consultat un avocat. in afara de net, desigur. ce ma sfatuiti?

Alte discuții în legătură

Contestatie preaviz ionigeo ionigeo Postul meu a fost desfiintat in CA. al scolii. Printr-o terta persoana am primit decizia prin care CIM a fost desfacut si ca am primit preaviz. Este corect? Nu ... (vezi toată discuția)
Contestatie la decizia desfacerii c.i.m. (model) Flashy Flashy Buna ziua, ma puteti ajuta cu redactarea unei contestatii privind decizia desfacerii contractului de munca.? Multumesc. (vezi toată discuția)
Concediere ilegala, actiune in instanta tata1234 tata1234 Buna! Daca ma poate indruma cineva, cu sfaturi, un link pe net, cu orice. Am fost concediata pe nedrept, prin desfiintare postului, cea ce nu corespunde ... (vezi toată discuția)