avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contestatie preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contestatie preaviz

Postul meu a fost desfiintat in CA. al scolii. Printr-o terta persoana am primit decizia prin care CIM a fost desfacut si ca am primit preaviz. Este corect? Nu trebuia sa semnez de primire? Cum pot contesta aceasta decizie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:04, 1 Decembrie 2009
Buna ziua !
Atacati decizia in instanta .
Un model :
CONTESTATIE IMPOTRIVA DECIZIEI DE CONCEDIERE

DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnatul………………………..…domiciliat in……………………………….
Formulez

CONTESTATIE IMPOTRIVA DECIZIEI DE CONCEDIERE
.
nr………….din………..emisa de……………cu sediul in…………..prin care , in baza art……….codul muncii am fost concediat din functia de …… incepind cu data de……….
Cer anularea acestei decizii, reintegrarea in functia avuta si obligarea angajatorului sa-mi plateasca despagubiri egale cu salariile indexate, majorate sau reactualizate, cit si la plata sumei de……… reprezentind dreptul la……………….. de care as fi beneficiat daca nu eram concediat.
De asemenea cer obligarea angajatorului sa-mi plateasca cheltuielilor de judecata pe care la voi face cu acest process.

MOTIVELE CONTESTATIEI

In fapt in perioada ……….am desfasurat activitatea de ………., iar prin decizia citata am fost concediata pentru motivul ca……….. masura dispusa in baza art….. din codul muncii.
Consider ca masura luata impotriva mea este nelegala si netemeinica pentru ca………………………………………………………………………………………………………
In drept,îmi întemeiez contestatia pe dispozitiile art.76-78 din codul muncii.Înţeleg sa ma folosesc de proba cu avte, precum si de proba cu urmatorii martori…………………………
În consecinta cer admiterea contestatiei, anularea deciziei , reîncadrarea în funcţia avută, plata drepturilor băneşti de care am fost lipsit si cheltuieli de judecata.
Anexez decizia de concediere.
Depun contestatia în dublu exemplar pentru a fi comunicată angajatorului.
Potrivit art.285 din codul muncii contestatia este scutita de taxa judiciara de timbru si de timbru judiciar.

Data depunerii………………….. Semnatura……………..

DOMNULUI PRESEDINTE AL TRIBUNALULUI………………………………………..
Ultima modificare: Luni, 30 Noiembrie 2009
Marius Zaharia, Avocat

Conform art. 74 alin.1decizia de concediere se comunică salariatului în scris. Nu se specifica ca se face sub semnatura. Nu cred ca aveti castig de cauza contestand ca nu ati semnat de primire, in acest caz angajatorul dovedeste cu martor ca decizia v-a fost comunicata.
In cate zile de la primirea preavizului trebuie sa depun contestatia?
ionigeo a scris:

In cate zile de la primirea preavizului trebuie sa depun contestatia?

1. Nu se contesta instiintarea de preaviz, ci decizia de concediere. Aceasta se ataca la Tribunalul Judetean in a carui raza aveti domiciliu in termen de 30 de zile de la data comunicarii.

2. Nu mai deschideti mai multe topicuri cu aceeasi intrebare . Este o incalcare a Regulamentului de postare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la decizia desfacerii c.i.m. (model) Flashy Flashy Buna ziua, ma puteti ajuta cu redactarea unei contestatii privind decizia desfacerii contractului de munca.? Multumesc. (vezi toată discuția)
Concediere: contestarea legalitatii masurii nicxon nicxon Buna ziua,in 29.aug.2005 am fost concediat,conf.art.65/CM,in luna aprilie 2005,am fost transferat in baza art.169/cm de la serviciul public la CL,dupa care in ... (vezi toată discuția)
Ce ma asteapta? IORDAN ELENA IORDAN ELENA buna dimineata, maine vreau sa merg la tribunal pentru a depune o plangere impotriva deciziei de concediere (art.65/1). stiu ca nu se percepe taxa de timbru, ... (vezi toată discuția)