avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contestatie la decizia desfacerii c.i.m. (model)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contestatie la decizia desfacerii c.i.m. (model)

Buna ziua,

ma puteti ajuta cu redactarea unei contestatii privind decizia desfacerii contractului de munca.?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:01, 9 Ianuarie 2011
in ce sens - doriti un model general (nu prea exista deoarece motivarea contestatiei se face in functie de fiecare caz in parte) sau cautati un avocat care sa va reprezinte in instanta sau numai sa va redacteze contestatie contra unui onorariu?
Flashy a scris:

Buna ziua,

ma puteti ajuta cu redactarea unei contestatii privind decizia desfacerii contractului de munca.?

Multumesc.

DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnatul(a).........., domiciliat(a) in...............,

Depun prezenta

CONTESTATIE IMPOTRIVA DECIZIEI DE CONCEDIERE

nr......din.........,emisa de........, cu sediul in........, prin care, in baza art.... din Codul muncii, am fost concediat(a) din functia de........., pe care eram incadrat in cadrul Societatii comerciale.........., incepand cu data de ............

Cer anularea aceste decizii, reintegrarea in functia avuta anterior concedierii si obligarea angajatorului sa-mi plateasca salariile indexate, majorate sau reactualizate de care as fi beneficiat daca nu eram concediat(a). De asemenea, cer obligarea angajatorului sa-mi plateasca cheltuielile de judecata pe care le voi face cu acest proces.

MOTIVELE CONTESTATIEI

In fapt, in data de .....am fost angajat(a) la Societatea comerciala........in functia de........., si mi-am desfasurat aceasta activitate pana la data de........., cand mi s-a comunicat decizia cu nr.... din...... prin care am fost concediat(a), pentru motivul......., masura dispusa in temeiul art......din Codul muncii.

Consider ca aceasta masura este nelegala si netemeinica, pentru urmatoarele motive.........

In drept, imi intemeiez contestatia pe dispozitiile art. 76-78 din Codul muncii.

Inteleg sa aduc in dovedirea celor expuse de mine proba cu acte, pe care le anexez, prezentei contestatii, precum si proba cu urmatorii martori.........

In consecinta, cer admiterea contestatiei, anularea deciziei si reincadrarea in functia avuta anterior, plata drepturilor salariale de care am fost privat, precum si cheltuieli de judecata.

Depun contestatia in dublu exemplar, un exemplar pentru a fi comunicat si angajatorului.

Contestatia este scutita de taxa judiciara de timbru si de timbru judiciar, conform art. 285 din Codul muncii.

Data depunerii............

Semnatura............

Domnului PRESEDINTE al Tribunalului .................

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie preaviz ionigeo ionigeo Postul meu a fost desfiintat in CA. al scolii. Printr-o terta persoana am primit decizia prin care CIM a fost desfacut si ca am primit preaviz. Este corect? Nu ... (vezi toată discuția)
Ce ma asteapta? IORDAN ELENA IORDAN ELENA buna dimineata, maine vreau sa merg la tribunal pentru a depune o plangere impotriva deciziei de concediere (art.65/1). stiu ca nu se percepe taxa de timbru, ... (vezi toată discuția)
Concediere: contestarea legalitatii masurii nicxon nicxon Buna ziua,in 29.aug.2005 am fost concediat,conf.art.65/CM,in luna aprilie 2005,am fost transferat in baza art.169/cm de la serviciul public la CL,dupa care in ... (vezi toată discuția)