avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor de rural
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor de rural

Buna ziua,

Problema pe care vreau sa o expun este urmatoarea:

Lucrez, printre altele :D cu cate o jumatate de norma la doua scoli (deci in total, norma intreaga), in calitate de inginer de sistem (care se asociaza prin lege personalului auxiliar, deci intru in categoria femeii de serviciu si a secretarei).
La una dintre scoli, am primit de la angajare spor de 5% rural. La cealalta, acest spor nu mi-a fost acordat.
Explicatia pe care am primit-o de la directorii celor doua scoli (cu care sunt in relatii absolut cordiale, deci nu se pune problema sa fi fost, cine stie, pedepsit, ca sa spun asa) a fost ca la scoala si primaria unde nu se plateste spor de rural a venit, in urma cu trei ani, un control de la fisc in urma caruia s-a decis sa nu se mai plateasca acest drept legal. :O
Aceeasi situatie ar fi fost, din cate mi s-a spus si la scoala unde mi se plateste acest spor, numai ca s-a reluat plata in urma unei actiuni in instanta. A cui anume, nu am putut sa aflu.

Intrebarea mea este care scoala are dreptate si care sunt masurile pe care le pot lua, in cazul in care legal este sa fie platit acest spor de rural. Mentionez ca ambele scoli sunt la distanta legala de localitatea de domiciliu, peste 25 de km.

O a doua intrebare este legata de situatia de la scoala unde mi se plateste acest spor de 5% rural. Am aflat ca toate cadrele didactice cu care sunt coleg primesc 10% spor rural, compus din 8% plus 2% compensare. Din cate mi s-a spus, auxiliarii primesc doar 5% in vreme ce cadrele didactice, 10 procente. Daca asta ar fi situatia legala, intreb pe ce baza a fost votata aceasta lege discriminatorie, din moment ce vin la aceeasi scoala, la aceeasi distanta ca si toti colegii mei, am studii superioare de specialitate (Automatizari si Calculatoare, cursuri zi), fisa de post cere in mod clar sa am studii superioare de specialitate, am program dublu ca si numar de ore comparativ cu cadrele didactice, nu beneficiez de concediu in vacante. Este legal ca statul sa acorde spor de rural diferit ca si procentaj, angajatilor aceleiasi institutii ?!
Ultima modificare: Duminică, 5 Decembrie 2010
noiklosa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alin Popescu , administrator 18:00, 5 Decembrie 2010
HG 1613/2009
"ART. 1
Se aprobă diferenţierea pe zone geografice şi localităţi a indemnizaţiei ce se acordă
personalului didactic calificat de predare..."

Legea nr.330/2009
"4. Personalul didactic calificat de predare care îşi desfăşoară activitatea în
localităţi izolate primeşte o indemnizaţie de până la 20% din salariul de bază, în raport cu zona geografică respectivă. Diferenţierea pe zone şi localităţi se aprobă prin hotărâre a Guvernului."
Didacticul auxiliar nu e prevazut. :">
Buna seara,

La cererea d-lui moderator freeelis am repus in forum discutia stearsa.
www.avocatnet.ro/content/for...

De asemenea, pentru ca odata cu repunerea discutiei online a disparut motivul de cearta, m-am gandit sa sterg replicile in contradictoriu de mai sus si sa lasam prezenta intrebare sa-si gaseasca raspunsul.

Numai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anexa hg 1613/2009 FLORIN RADU FLORIN RADU dragi colegi, va rog, daca aveti, sa imi expediati Anexa la HG nr. 1613/2009, publicata in M. Of. nr. 923 bis, din 30.12.2009. multumesc (vezi toată discuția)
Legea 63/2011 Radamante Radamante In legea 63/2011( anexa.4 punctul 3) se stabileste ca secretarul șef* beneficiaza de un spor de in \\"limita maximă de 20%\\" si ca acest spor se ... (vezi toată discuția)
Cum e corect sa fie interpretat acest text din lege ? noiklosa noiklosa Buna ziua, Am o intrebare de natura tehnica - e un subiect care, din cate cred, a fost studiat la Drept. Acem doua categorii de personal: personal ... (vezi toată discuția)