avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

inainte ca socrul meu sa moara acesta a facut testament in prezenta unui notar . sotului meu in care scrie ca lasa tot fiului sau , dupa ce a murit am facut succesiunea fara sa mai precizam ca decedatul mai are o fica si astfel sotul meu a ramas unicul mostenitor Acum sotul meu a decedat si sora lui ma ameninta ca va anula certificatul de mostenitor dupa tatal ei dar si testamentul pentru ca eu nu am copii sispune ea ca am ramas cu prea mult........
Ce ma sfatuiti sa fac ?credeti ca va putea sa anuleze cele doua acte ?
Eu cu cat raman daca vin in concurs cu sora lui?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 16:14, 6 Decembrie 2010
in ce an a decedat socrul dvs?
buna ziua , socrul meu a murit in 1995 iar sotul in 2010
dupa socrul dvs putea solicita reductiunea testamentara in termen de 3 ani de la data decesului defunctului, iar cu privire la sotul dvs, ea in calitate de sora nu este mostenitoare rezervatara.
buna ziua.
eu sunt de alta parere.
avem un CM lovit de nulitate, intrucat succesiunea a fost dezbatuta cu omiterea unuia dintre descedendentii defunctului .
astfel incat, daca se obtine anularea CM se revine la situatia initiala, urmand ca succesiunea sa fie dezbatuta cu includerea succesorului omis initial.
astfel, eu cred ca termenul de prescriptie in ceea ce priveste atacarea testamentului se va calcula de la data anularii CM emis initial.
ceea ce inseamna, ca , in situatia in care socrul dvs. a incalcat prin acea liberalitate rezerva succesorala a cumnatei dvs., se va dispune reductiunea liberalitatii respective pana la cotitatea disponibila.
in cazul in care prin testamentul in cauza nu s-a incalcat rezerva cumnatei dvs., testamentul ramane perfect valabil.
dar la succesiunea sotului dvs., vocatie succesorala aveti dvs. in concurs cu sora fratelui si mama defunctului daca mai este in viata .

alte pareri??
Ultima modificare: Marți, 7 Decembrie 2010
Roxana alina Stancu , Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament laleaua neagra laleaua neagra buna dimineata daca sotul meu a primit testament de la parinti , iar acum sotul a decedat eu voi mostenii in continuare testamentul (socrii nu mai am , nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,intrebarea mea este despre contractul de donatie cu scutire de raport. Mario_123 Mario_123 Anul trecut socrii mei au donat mie si sotiei casa+tot terenul care il aveau.Sotia mea mai are doua surori care au fost de acord verbal fara nici un act semnat ... (vezi toată discuția)
Testament ionutyahoocoom ionutyahoocoom buna dimineata ...tatal meu inainte sa decedeze a lasat testament fratelui meu pe casa parinteasca si mai multe terenuri arabile fratele meu dezbate ... (vezi toată discuția)