avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Concurenta neloiala.
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Concurenta neloiala.

Buna ziua !
Ma intereseaza daca fapta de a deconta pe firma o factura a unei societatii comerciale apartinand sotiei unuia dintre asociatii ,care are aceleasi coduri CAEN,si a fost infiintata dupa asocierea celor doi asociati, reprezinta concurenta neloiala. Decontul reprezinta acelesi echipamente care puteau fii importate direct de compania celor doi.Introducand compania sotiei pentru a ca echipamentele sa valoreze mai mult si astfel sa prejudicieze firma .
De asemenea anunturi de vindere distributie si servicii pe acea companie a acelorasi marfuri fara a avea licenta de producere a acestor marfuri.
De asemenea utilizare sotiei in a tine contabilitatea firmei desi isi deschide o firma concurenta .
Multumesc anticipat.!
Mihai
Ultima modificare: Luni, 6 Decembrie 2010
Mihai 2009, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihai 2009 , utilizator 19:41, 9 Decembrie 2010
In acceptiunea Legii 31/1990 a societatilor comerciale este reglementata aceasta situatie la art. 197 alin. (2) si anume:
(2) Administratorii nu pot primi, fără autorizarea adunării asociaţilor, mandatul de administrator în alte societăţi concurente sau având acelaşi obiect de activitate, nici să facă acelaşi fel de comerţ ori altul concurent pe cont propriu sau pe contul altei persoane fizice sau juridice, sub sancţiunea revocării şi răspunderii pentru daune.
Va recomand sa instrumentati aceasta operatiune asistat de un avocat. SUCCES!
De asemenea fapta de a semna in numele meu contracte de angajare.???
Nerecunoasterea si neaaceptarea unor contracte de inchiriere utilaje? De-si s-a folosit de ele atat in productie cat si la efectuarea unor scolarizarii.
Mulytumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurenta neloiala ? cotmro cotmro Poate fi cineva administrator la 2 firme cu acelasi obiect de activitate ? (contabilitate , expertize contabile) Se poate considera concurenta neloiala acest ... (vezi toată discuția)
Concurenta neloiala? Borza Borza Buna. Am urmatoarea speta: O societate comerciala(S.R.L.) cu doi asociati are un punct de lucru deschis . Asociatii sunt in proces in sensul ca au formulate ... (vezi toată discuția)
punctul de lucru intr un spatiu inchiriat andrreea01 andrreea01 ma confrunt cu urmatoarea pb...asociatul meu ( 50-50) , suntem doi in firma - srl, nu este de acord sa ne separam.eu vreau sa mi deschis o noua firma cu ... (vezi toată discuția)