avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante Intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante Intretinere

Buna ziua! Am si eu o problema la care sper ca ma puteti ajuta. Asociatia de locatari a angajat o firma pentru a fi "administrator", firma si-a delegat un reprezentant care este platit sa fie administratorul nostru...din cate am inteles sunt tot mai multe firme de genul acesta. Asociatia de locatari a hotarat sa ma cheme in instanta pentru plata unor restante. A inceput procesul iar eu m-am dus la administrator sa platesc o parte din restante,moment in care el m-a refuzat si a spus ca vrea toti banii deodata. Asociatia de locatari nu a fost de acord cu el, dar acesta a spus ca daca ei sunt de acord (membrii asociatiei) sa platesc o parte din suma el renunta la proces,lucru cu care asociatia nu a fost de acord. E legal ce a facut administratorul respectiv? Mi se pare un abuz, mai ales ca administratorul respectiv este platit de catre asociatia de locatari. Va rog frumos daca imi puteti raspunde, sa stiu cu ce moneda sa-i raspund respectivului administrator.
Cel mai recent răspuns: AVOCATMUNTENESCUMUSAT , utilizator 13:08, 5 Decembrie 2010
1-Atitudinea si conditia impusa de administrator este abuz
Adminsitratorul ca simplu angajat al asociatiei ,nu detine calitatea sa decida actionarea in instanta
2-Nu se justifica sa dati curs atitudinii administratorului ;prioritatea o constituie achitarea integrala a debitului si plata in termen,astfel incat sa nu mai dati ocazia sa suportati reminiscentele de orgolii si frustrari care caracterizeaza aceasta categorie
@alexandru_mircea88

In primul rand ca nu administratorul v-a chemat in instanta, ci asociatia din care faceti parte.
In al doilea rand administratorul nu poate lua decizii cum incaseaza banii pentru ca nu este asociatia lui, el este angajat - simplu sau mai complex - dar este un angajat care face cum zice legea si cum vrea asociatia.
Deci purtarea lui - ca nu vrea sa va incaseze o plata partiala a restantelor - este un abuz nejustificat de nici o lege.
Daca continua sa nu vrea sa va primeasca banii rugati presedintele asociatiei sa mearga cu dv. la el si sa-i dea dispozitie sa va incaseze banii.
Buna ziua, platiti prin posta cu confirmare de primire si dovediti instantei buna credinta situatie in care veti beneficia de reducerea sau chiar scutirea de la plata cheltuielilor de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa platesc restanta la intretinere dar sunt refuzat ClaudiuCta ClaudiuCta Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje am o restanta de 2200 lei la care se adauga si reparatie acoperisului in valoare de 900 lei am primit 1 somatie de la ... (vezi toată discuția)
Solicitare ajutor (recuperare partiala restante) hacman hacman :vishenka: Buna ziua, O fosta colega de serviciu a venit la mine sa ma intrebe de legislatie intr-o problema de asociatie de locatari. Ea nu are PC si mai ma ... (vezi toată discuția)
Probleme cu administratorul blocului Deldinik Deldinik am ramas datoare la intretinere iar acum d-na administrator nu mai vrea sa imi primeasca banii:O m-a dat in judecata pentru neplata.mama e proprietara ... (vezi toată discuția)