avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Invinuit cauza Dosar Penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Invinuit cauza Dosar Penal

Buna ziua!

Pe data de 03.12.2010 am primit o citatie de la politie spunandu-mi ca pe data de 7 trebuie sa ma prezint la politie la camera "x" intre orele "x-x" in calitate de invinuit pentru dosar penal:O :((.Deja cand am cazut sa-mi cada fata nu alta,ma intrebam cei cu asta si de ce. :stunned:
Dupa care mi-am adus aminte ca in vara asta pe 28 iunie plecaseram de la un festival spre casa si am zis sa mai stam in fata blocului 30-40 min distrandune.La scurt timp trec 3 tigani prin fata blocului nostru cu un caricior plin cu inghetata, dupa care un amic de-al nostru il intreaba de unde are atata inghetata.Nu au vrut sa ne spuna dupa care le-am spus ca daca nu ne dau si noua le-o luam noi.Pana la urma unul dintre ei nea spus ca este un frigider de inghetata in spatele unui bloc.Iam pus sa ne arate frigiderul acela plin cu inghetata.Ne-am dus acolo am luat vreo 30 de inghetate si am plecat in fata blocului...in timp ce mergeam noi dintr-o masina au iesit doi politati civili si ne-au luat la intrebari ca ce avem in mana si unde mergem si de unde o avem...Iam explicat exact ce si cum dupa care a chemat 2 masini de politie si ne-au dus la sectie.am stat timp de 8 ore si am scris o declaratie.Dupa care spre dimineatza nea luat de la sectie si nea dus la locul cu frigideru punandu-ne sa aratam cu degetul spre frigider ca ei sa ne poata face o poza spunand ca e ptr arhiva.Am facut cum au spus ei dupa care ne-a dus iara la sectie am mai stat vreo 2 ore si ne-au dat drumu acasa.Iam intrebat daca sa rezolvat problema si daca ne mai cauta, iar ei ne-au raspuns ca nu.

Dupa 5 luni pe 03.12.2010 decembrie sa primesc citatia aceia pentru dosar penal!

Un sfat ceva carei motivul...si ce intampla
p.s am 17 ani si nu am nici o alta altercatie cu politia nimic la fel si ceilalti amici ai mei.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:39, 5 Decembrie 2010
Veti afla cu certitudine obiectul cauzei in care aveti calitatea de invinuit,cu ocazia prezentarii la data si ora indicata in citatie
Urmeaza ca organul de cercetare sa dispuna audierea dvs
Ihn situatia in care nu stapaniti situatia,aveti dreptul sa nu declarati nimic ,sa comunicati poltistul interesul dvs de a solicita acordarea de termen ,cu scopul angajarii de aparator

si va trebui neaparat sa ma duc cu un tutore sau as putea sa ma duc si sigur pentru ca nu prea as vrea sa-i spun mamei pentru ca ea este o femeie mai severa si sar speria si foarte tare
Avand varsta de 17 ani,nu trebuie sa mergeti insotit de o persoana majora,dar este corect sa va asumati fapta si sa le spuneti parintilor adevarul pentru ca este posibil sa aveti nevoie de ajutorul lor.
Este bine sa mergeti instoti de un avocat pentru a va ajuta sa obtineti o sanctiune cu amenda administrativa a procurorului, conform art.18/1 c.pen
Daca este un prejudiciu stabilit este bine sa ii achitati contravaloarea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă am fost amenințată de un polițist ce pot face? Iriniq Iriniq Bună ziua! Am și eu o întrebare. Am fost sunată de un polițist (o să l numesc X) de la Investigații Criminalistice. Inițial amcrezut că esteo ... (vezi toată discuția)
Incadrare marturie mincinoasa vio99 vio99 Am fost chemat la o declaratie de un procuror in calitate de martor in august 2011 unde am mentionat printr-o declaratie scrisa ca am participat cu alti ... (vezi toată discuția)
Dosar penal? ella2010 ella2010 un prieten a facut o reclamatie la politie care vizeaza o alta persoana dar s-a semnat cu nume fals . a fost depistat si este chemat ca \'faptuitor\\" , la ... (vezi toată discuția)