avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dacă am fost amenințată de un polițist ce pot face?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dacă am fost amenințată de un polițist ce pot face?

Bună ziua!
Am și eu o întrebare.
Am fost sunată de un polițist (o să l numesc X) de la Investigații Criminalistice. Inițial amcrezut că esteo farsă și am închis. După 2 ore am decis să l sun din nou în speranța căpoate este cineva cunoscut și îl pot recunoaște după voce. L am rugat să mi spună despre ce e vorba și acesta a spus " dacă nu ai fi fost șmecheră și nu mi ai fi închis telefonul poate ți aș fi spus. Nu stau să ți povestesc despre moartea căprioarei la telefon. Ți-am trimis o citație acasă și dacă nu te prezinți la secție vin cu jandarmii și te iau de la școală ".
După aproximativ 4 ore a venit un polițist acasă cu o citație plină de greșeli gramaticale în care scria că sunt înfăptuitor într-un dosar penal. Țin să precizez că am 17 ani și nu am avut probleme cu poliția niciodată. Pe citație scrie că dacănu mă prezint la secția( care nici măcar nu era specificată) primesc amendă cuprinsă între 250- 5.000 lei și " se poate dispune aducerea înbaza unui mandat de aducere". De asemenea, semnătură lui X este trasă la xerox.
Tatăl meu l-a sunat pe X și a spus că cineva a depus plângere în potriva mea că i-am furat eu ghiozdanul. Și acest polițist insista ca eu să merg la secție singură.
Tipa care a depus plângere împotriva mea se cunoaște cu acest polițist deoarece în ziua respectivă i-a cerut numărul meu unei prietene sub pretextul că "nu îl am și îl vreau și eu".
Întrebarea mea este dacă pot face ceva? Nu mi se pare normal ca acest polițist să mă sune și să mă amenințe.
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 14:39, 17 Februarie 2018
In primul rand, e bine sa fie clarificate acuzatiile care ti se aduc si e recomandabil sa fii aparata de un avocat, fie ales, fie din oficiu, de asa maniera incat sa fii aparata cum se cuvine in cazul tau. Te vei prezenta la politie insotita de cel putin unul din parintii tai si de aparator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insusirea bunului gasit ContSters248292 ContSters248292 Buna seara ! Astazi mi s-a intamplat ceva groaznic. Dar totul a inceput in urma cu doua zile, cand am fost sunata de un agent de politie care mi-a transmis ca ... (vezi toată discuția)
Citatie procedurala birdie birdie Buna Seara, Am fost sunat astazi sa ma prezint la o sectie de politie.Persoana s-a prezentat,( nu mai tin minte exact numele) si a spus sa ma prezint la ... (vezi toată discuția)
Amenda apel 911 RusanNicolaeAlexandru RusanNicolaeAlexandru Buna, ieri seara 1 coleg m-a dus acasa (cu autovehiculul meu) in jurul orei 2 A.M. si a fost oprit de catre 1 politist si 1 jandarm (care nu erau de la ... (vezi toată discuția)