avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda apel 911
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda apel 911

Buna, ieri seara 1 coleg m-a dus acasa (cu autovehiculul meu) in jurul orei 2 A.M. si a fost oprit de catre 1 politist si 1 jandarm (care nu erau de la circulatie) pentru ca acesta a iesit din benzinarie taind linia dubla continua. Acestia cer actele, dupa care suna la un echipaj rutier pt a-i face colegului un etilotest. Nu a mers aparatul asa ca l-a dus pe coleg la sectie fara sa imi returneze actele sau sa imi spuna ceva. Dupa ce am realizat ca jandarmul/politistul care nu era de la rutiera nu mi-au returnat actele am sunat la 911 unde nu mi s-a spus decat sa astept. Cand acestia s-au intors, peste 1 ora politistii mi-au dat amenda 500 de lei pt ca am sunat la politie. Nu mi s-a parut normal sa primesc amenda avand in vedere ca domnul jandarm nu s-a prezentat si a plecat cu talonul masinii fara sa zica nimic, si as dori sa o contest. Se poate asa ceva? Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Februarie 2013
RusanNicolaeAlexandru, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:34, 7 Februarie 2013
Daca apreciati ca detineti probe temeinice prin care sa dovediti ca "domnul jandarm nu s-a prezentat si a plecat cu talonul masinii fara sa zica nimic ",aveti dreptul legal sa formulati plangee contraventionala la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia


Pai am martor colegul care a condus, si presupun ca e o baza de date la apelurile primite. Acolo doamna mi-a a confirmat ca actele sunt la politisti. Eu lucrez ca programator, si parerea mea este ca am suferit un abuz. Acum nu stiu exact cum stau lucrurile legal. Dar nu mi se pare normal sa primesc o amenda pentru ca am sunat la politie sa cer detaliile care nu le-am primit de la echipaj. Domnii politisti au spus ca asa se procedeaza (adica cel care e dus la sectie trebuie dus cu actele masinii), dar au spus doar dupa ce s-au intors :|. Oricum, unde poti suna la ora 2 jumatate sa ceri informatii despre actul de identitate personal si al masinii... Mi-ar fi foarte de folos niste exemple de probe temeinice. Oricum de cand pleaca jandarmul cu actele de identitate? Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 6 Februarie 2013
RusanNicolaeAlexandru, utilizator
Politistul plecase si cu colegul dvs, nu numai cu actele, ati fi putut afla unde au ajuns actele dvs.
Ati sunat la 112 fara sa aveti o urgenta, nr e pt "apeluri de urgenta" , nu pt detalii.
Puteti contesta amenda in instanta in termen de 15 zile de la data comunicarii procesului verbal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inca o victima a politiei rutiere bebecoco bebecoco Buna ziua! Pe data de 11 .01.2011 ma indreptam spre Piata Unirii (Bucuresti) venind dinspre Splaiul Independentei. Am fost oprit de trei echipaje ale Politiei ... (vezi toată discuția)
"transport public rutier de persoane fara a detine autorizatie de taxi" TheOne2012 TheOne2012 Buna seara, In timp ce ma deplasam cu autoturismul personal pe un drum national europeam,am zarit un echipaj mixt de politie.Cu aprox. 1 km inainte de a fi ... (vezi toată discuția)
Marijuana la volan / conducere sub influenta substanetelor pshihoactive Valentindaniel9 Valentindaniel9 In data de 25 februarie 2020 am fost oprit de un echipaj de politie, iar acestia mi au cerut sa ma dau jos pentru a verifica masina... dupa un control foarte ... (vezi toată discuția)