avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inca o victima a Politiei Rutiere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inca o victima a Politiei Rutiere

Buna ziua!
Pe data de 11 .01.2011 ma indreptam spre Piata Unirii (Bucuresti) venind dinspre Splaiul Independentei. Am fost oprit de trei echipaje ale Politiei Rutiere in decurs de 10 minute. La controlul efectuat de primele doua echipaje totul a fost in regula, insa la cel de-al treilea, in momentul verificarii prin statia pe care o aveau in dotare a datelor si informatiilor de care aveau nevoie, "Domnul Politist" a constatat ca I.T.P-ul masinii cu care ma deplasam (proprietate personala) era expirat din 2008. Mentionez ca I.T.P-ul masini este valabil din decembrie 2010 pana in decembie 2012.I-am spus "Domnului Politist" ca la verificarea celorlalte echipaje I.T.P-ul era in regula, dar putin arogant nu a vrut sa mai faca inca o verificare, spunandu-mi ca: "asta arata aparatul, asa e!".Mi-a intocmit proces verbal , amenda contraventionala si mi-a luat talonul masinii.
Am verificat personal la R.A.R unde mi s-a comunicat ca vehiculul se afla in evidenta cu I.T.P-ul valabil in perioada mai sus mentionata.
Am fost la sectia de politie Udriste, am expus cele intamplate si am fost trimis inapoi la R.A.R sa iau dovada ca figurez in baza de date si sa le transmit din partea "sectiei de politie" sa actualizeze soft-ul prin care cei de la politie au acces la informatiile R.A.R-ului.De ce eu trebuie sa fac asta?
Va rog sa ma ajutati si sa ma sfatuiti cum sa procedez in continuare pentru a anula amenda si pentru a-mi recupera talonul masinii si ce pot sa fac in privinta timpului pierdut degeaba (timp de care nu dispun), a nervilor si stresului provocat , mentionand ca aceasta intamplare mi-a pus in pericol siguranta locului de munca.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:31, 16 Ianuarie 2011
nu era mentionata pe talon data expirarii reviziei tehnice?
nu aveti nici o obligatie privind actualizarea bazei lor de date - atit timp cit pe certificat de inmatriculare apare data expirarii 2012 nu au nici un drept sa nu o ia in seama cu exceptia faptului cind o declara falsa.

faceti contestatie in termen de 15 zile la judecatorie, si cereti inclusiv cheltuieli de judecata ca sa ii invete minte sa isi faca treaba.
Daca politistii nu au tinut seama de cele inserate in act,puteti formula contestatie la Judecatoria Sectorului 5 in termen de 15 zile de inmamnarea procesului verbal de contraventie sau de la primirea acestuia la domiciliu.
Nu intra in sarcina contravenientului rezolvarea problemelor din baza de date ale RAR-ului.
Aceasta este o nerozie fara seaman,debitata de un politist

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc o recomandare. ce trebuie sa fac in acest caz. rvn rvn Ma deplasam pe Bulevadrul Mihail Kogalniceanu dinspre Bulevardul Regina Elisabeta, la intersectia dintre Mihail Kogalniceanu cu Vasile Parvan eu am facut ... (vezi toată discuția)
Retinere talon-itp expirat andro82 andro82 Buna ziua. Aseara mi s-a retinut talonul masinii pe motiv ca nu mai are ITP valabil si ca \\"ITP-ul s-a facut asa....ca sa fie facut\\", desi in talon exista ... (vezi toată discuția)
Masina "inexistenta" andreyu334 andreyu334 In cursul acestui an(2012)a aparut pe internet(www.autovit.ro) un anunt cu un autoturism Skoda Octavia la vanzare.Am vb la numarul de telefon afisat pe site si ... (vezi toată discuția)