avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatie procedurala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatie procedurala

Buna Seara,

Am fost sunat astazi sa ma prezint la o sectie de politie.Persoana s-a prezentat,( nu mai tin minte exact numele) si a spus sa ma prezint la sectia de politie .
Am intrebat despre ce este vorba mi s-a spus " nu pot sa va spun prin telefon ". Am refuzat sa ii fac pe plac domnului - crezand ca este o gluma, dupa mi-a spus ca imi trimite o citatie procedurala .L-am mai rugat inca odata sa-mi spuna despre ce este vorba, a refuzat..acelasi motiv.

M-a sunat cu numar ascuns. Nu am facut nimic.. dar nu inteleg ce treaba au cu mine, daca chiar era politist persoana care m-a sunat .
Cel mai recent răspuns: Pavel1987 , utilizator 07:40, 23 Noiembrie 2011
citarea la telefon este legala si valabila. solicitati sa va ofere numele, gradul, sectia de politie (sau serviciul unde activeaza). apoi puteti contacta unitatea respectiva (obtineti nr de telefon de pe internet) si verificati daca politistul exista si verificati daca chiar el v-a sunat.
este OK sa asteptati acasa citatia ce va fi adusa probabil de catre un ofiter de politie.
dar ma suna cu numar ascuns?iar cand am cerut motivul ..nu mi l-a expus . Este legal sa nu-mi spuna motivul pentru care sunt chemat ?
birdie a scris:

dar ma suna cu numar ascuns?iar cand am cerut motivul ..nu mi l-a expus . Este legal sa nu-mi spuna motivul pentru care sunt chemat ?

Eu sincer nu inteleg aceasta retinere din partea dumneavoastra, totusi daca v-a chemat la sediul unei sectii de politie asta inseamna ca omul respectiv chiar lucreaza acolo ... daca v-ar fi chemat la o bodega ?
Deasemeni, cred ca omul respectiv v-a sunat de pe telefonul de serviciu(de la sectie) care afiseaza in mod obligatoriu numar de secret.
Si in final, nici un politist nu va poate comunica telefonic detalii dintr-un dosar penal (consider ca acesta este motivul pentru care ati fost chemat) intrucat acestea sunt strict confidentiale !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentare sectie politie bragadiru crina25 crina25 Buna ziua Am nevoie de un Domn Avocat care sa ma reprezinte sau care sa ma insoteasca la sectia de Politie din Bragadiru IF. Nu locuiesc in Bragadiru, insa ... (vezi toată discuția)
Invitatie la politie pentru declaratie. NicuPNI NicuPNI Buna ziua, Am o intrebare: Am fost sunat astazi de catre un agent de politie si ma chemat sa dau o declaratie. Eu am cerut mai multe detalii despre motivul ... (vezi toată discuția)
Invitatie telefonica pentru prezentare la sectia de politie apr0ape_om apr0ape_om Am primit un telefon de la un politist, asa a spus el ca este si m-a invitat verbal la politie cand am eu timp , dar nu mi-a spus in ce problema sunt chemata . ... (vezi toată discuția)