avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Procedura si acte necesare pentru angajare din somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Procedura si acte necesare pentru angajare din somaj

Buna ziua

Am 55 de ani si dupa ce am stat in somaj 6 luni am gasit un loc de munca cu contract individual perioada nedeterminata .Contractul a fost incheiat pe 29.11.2010 iar urmatoarea viza pe carnet de somaj este pe 6 .12.2010
Eu nu am primit decat contractul dar fara data de inregistrare la itm spunandumi-se ca a fost transmis online .
La somaj nu a fost trimisa nici-o instiintare ca am contract incheiat.

Intrebarea mea este ce trebuie sa fac si ce acte trebuiesc pentru a beneficia si de drepturile legale la incadrarea din somaj.Atat eu cat si angajatorul
Am un salariu de incadrare de 1500 lei brut.
Se poate un calcul?
multumesc

Cel mai recent răspuns: cdcd , utilizator 16:04, 5 Decembrie 2010
1. Contractul individual de munca (CIM) nu se transmit on-line la ITM. Trebuie duse toate cele 3 exemplare in original, pe suport de hartie. Un exemplar, inregistrat la ITM il veti primi dvs.
2. Angajatorul va da o lista cu locul de munca vacant, va duceti cu el la AJOFM, aici vi se va da o dispozitie de repartizare la angajatorul respectiv care va incheie CIM.
3. Apoi AJOFM da o decizie de incetare a indemnizatiei de somaj.
4. Angajatorul era obligat ca in termen de 3 zile sa anunte AJOFM ca v-a incheiat CIM.
Contractul de munca se transmite on-line cu o zi anterioara inceperii activitatii,
(revisal) si se depune in termen de 20 de zile. (maxim)
Trebuie sa primiti un exemplar cu stampila de la ITM cu nr de inregistrare si data.
Daca angajatorul beneficiaza de conventie (angajare persoane peste 45 de ani, sau someri cu ordonanta 13/2010) trebuie depuse mai multe hirtii (va lamuresc cei de la somaj).

Salar:

venit brut 1500
cas 10,5% 158
cass 5,5% 83
somaj 0,5% 8
venit net 1251
deducere personala de baza 188 (fara persoane in intretinere)
venit baza de calcul 1063
impozit 16% 170
rest de plata 1081

Succes la noul loc de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca corect?sau ''fals'' angajator? iuli113 iuli113 buna..se poate ca pt o persoana care are contract de munca din februarie 2011 si sa nu aiba viza ITM pe contract sa fie valabil contractul si sa i se fie virat ... (vezi toată discuția)
Interzicerea retinerii cotizatiei pentru sindicat pe statul de plata...legal? arhontele arhontele 1.Are dreptul Ministerul sa intervina in raportul juridic dintre un angajat si angajator pentru a interzice retinerea cotizatiei sindicale? 2.Codul Fiscal nu ... (vezi toată discuția)
Contract de munca rona71 rona71 buna ziua, La data de 29.05.2009 am incetat contractul de munca cu firma x. Incepand cu data de 01.06.2009 sunt angajata la firma y , urmand sa incheiem cim ... (vezi toată discuția)