avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Un sfat va rog: amenintari si agresiune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Un sfat va rog: amenintari si agresiune

Buna ziua .Sotul meu a imprumutat unor asa zisi prieteni o suma de bani pe care acum nu prea vor sa o restituie .Avem unele dovezi dar asta nu ar fi problema care ne preocupa momentan,problema este ca el a primit mesaje pe telefon cu amenintari cu bataia si ca se pun tiganii sa il rezolve.Acum cateva zile (am uitat sa precizez ca sotul este taximetrist)s-a dus sa duca niste clienti in satul respectiv in care sta si acesti prieteni .Acesti prieteni au aflat ca sotul meu este acolo si impreuna cu o persoana l-au agresat(deci ei au fost trei contra unu),sotul a sunat la 112 si a fost trimis un politist care a luat datele sotului si l-a trimis sa scoata certificat medico legal,deci nu i s-a luat nici o declaratie.Sotul a scos certificat prin care i s-a dat 15 zile de ingrijire urmand acum sa depuna plingere la sectia de politie de pe raza in care sa intimplat incidentul in termen de 60 de zile .Acum intrebarea este ce trebuie sa faca sotul mai departe si am vrea sa stim la ce ar putea patii cei trei agresori.Am inteles ca politistul trebuia sa faca un raport prin care se specifica ce sa intimplat in care trebuia sa semneze si sotul meu.?Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 17:01, 9 Ianuarie 2011
Sotul dvs. trebuie sa faca o plangere penala impotriva celor 3 atacatori,pe care o va inregistra la parchetul de pe langa judecatoria in raza careia domiciliati.
La plangere,va atasa o copie legalizata dupa certificatul medico-legal.(Atentie,nu originalul...In cazul in care se solicita originalul,mentionati ca il veti prezenta in fata instantei.)
Ulterior,sotul va fi chemat la parchet si va fi audiat,unde i se va lua si declaratie.
Restul,va decurge simplu,se vor audia si atacatorii,eventual martorii (daca exista),se va intocmi un rechizitoriu,apoi se trimite dosarul in judecata. Instanta de judecata,in functie de probe,va dispune in consecinta. Fapta descrisa de dvs. se incadreaza la vatamare corporala si talharie (daca sotului i s-au si luat ceva bunuri). Este caz penal,se condamna cu inchisoare aceste fapte.
gigelas a scris:

Sotul dvs. trebuie sa faca o plangere penala impotriva celor 3 atacatori,pe care o va inregistra la parchetul de pe langa judecatoria in raza careia domiciliati.
La plangere,va atasa o copie legalizata dupa certificatul medico-legal.(Atentie,nu originalul...In cazul in care se solicita originalul,mentionati ca il veti prezenta in fata instantei.)
Ulterior,sotul va fi chemat la parchet si va fi audiat,unde i se va lua si declaratie.
Restul,va decurge simplu,se vor audia si atacatorii,eventual martorii (daca exista),se va intocmi un rechizitoriu,apoi se trimite dosarul in judecata. Instanta de judecata,in functie de probe,va dispune in consecinta. Fapta descrisa de dvs. se incadreaza la vatamare corporala si talharie (daca sotului i s-au si luat ceva bunuri). Este caz penal,se condamna cu inchisoare aceste fapte.

Politistul trebuia sa incheie un proces verbal de constatare a evenimentului,pe care trebuia sa-l inainteze sefilor ierarhici.
Totodata,trebuia sa-i ia o declaratie sotului dvs. (si atacatorilor),trebuia sa-l intrebe pe sotul dvs. daca doreste sa depuna o plangere penala.
Puteti face o sesizare la ministerul Administratiei si Internelor,sa aratati aceste neajunsuri. Este posibil ca politistul respectiv sa fi cunoscut agresorii si astfel a incercat sa-i favorizeze,lasand la aprecierea sotului dvs. daca depune sau nu depune plangere penala. Asta e Romania...
sunt convins ca politistul si-a facut treaba tinand cont ca s-a apelat prin 112.
sa le faca plangere penala.
succes
Polititistul si-a facut treaba pe jumatate! Cum a remarcat si gigelas, "organul abilitat" avea obligatia sa incheie un proces-verbal de constatare asa cum se prevede in procedura penala. Pana la urma este vorba de o agresiune fizica...
:hm:
Oare chiar asa s-au pus doi prieteni si un tert sa agreseze propriul lor prieten caruia ii datorau niste bani fara nici un motiv ? Prea seamana cu balada Miorita!:D

Alte discuții în legătură

Ce putem face in acest caz? dianaenache87 dianaenache87 Buan dimineata!Am si eu o problema delicata!!Sotul meu impreuna cu un prieten au fost luati de politia comunitara...La sectia de politie au fost arestati cu ... (vezi toată discuția)
Perchezitie corporala a unui asa zis agent de paza mariusrares mariusrares X-( Buna seara, As dori si eu sa stiu daca un agent de paza imi poate face control corporal fara macar sa se prezinte. Astazi am avut neplacuta surprindere sa ... (vezi toată discuția)
Agresat de polițist CRAYX CRAYX Un prieten a fost chemat azi la secție sa dea o declarație în calitate de martor. Acesta a fost agresat de către organul de politie cu multiple lovituri ... (vezi toată discuția)