avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca perioada determinata

Buna seara! Lucrez la o firma cu contact de munca pe perioada determinata(expira pe data de 14.12.2010), va rog sa-mi spuneti cu cat timp inainte trebuie sa anunt firma ca nu vreau sa mai prelungesc contractul de munc, sau ce prevede legea in acest caz/ Multumesc anticipat pentru rasuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:55, 7 Decembrie 2010
CostacheNela a scris:

eu lucrez la o firma unde am avut un contract pe perioada determinata,l-au prelungit pe inca 3 luni iar ieri cand s-a expirat m-au amuntat ca se inchee acesta si face altul nou cu data de 07.12.2010. Nu stiu daca este legal si daca sa accept cu toate ca am nevoie de serviciu.

Nu era nevoie sa-l inceteze pe primul c.i.m., putea sal mai prelungeasca inca odata pentru maxim 21 de luni sau sa-l faca in durata nedeterminata.
Este o solutie care se aplica in practica unor angajatori, situatia expusa de dvs si nu contravine legii.

cosmin01 a scris:

Buna ziua! Mai revin cu o intrebare, daca am dreptul la concediu de odihna proportional cu perioada lucrata? Va multumesc!

Da, potrivit prevederilor Codului Muncii, aveti dreptul la CO proportional cu perioada efectiv lucrata.
dar este legal sa prelungeasca contractul pe perioada determinata de 3 ori?pentru ca a fost prelungit de 2 ori si ma gandesc ca de asta au zis ca il inchid si facem altul pe 3 luni?
Legea prevede ca un c.i.m. pe durata determinata poate fi prelungit de cel mult două ori consecutiv.

Intr-adevar, cred ca din cauza ca a fost deja prelungit c.i.m. de 2 ori au propus varinat cu un nou c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta sorri sorri Care este termenul pentru contractele pe perioada determinata? Lucrez la o firma privata si am fost angajata cu contract pe perioada determinata de 7 ... (vezi toată discuția)
Am o problema!! olescudorina olescudorina Buna ziua, Am si eu o problema ...am fost angajata pe data de 9 august la o firma de telefonie mobila cu contract determinat pe 2 luni si acum 2 zile am fost ... (vezi toată discuția)
Contractul de munca pe perioada determinata roxynice roxynice Mi sa prelungit contractul de munca pe perioada determinata de doua ori prima data 6 luni apoi mi s-a prelungit pana la 2 ani , am fost inlocuitorul unei ... (vezi toată discuția)