avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legea 329/2009
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legea 329/2009

Sunt pensionar, am o pensie neta de 1739 lei si lucrez in invatamant.Juristul ISJ mi-a comunicat ca trebuie sa aleg intre pensie si seviciu.Ce pot face?Eu stiu ca nu ma incadrez in legea 329/2009 deoarece salariu brut pe economie este de 1836, eu avand pensia sub aceasta suma.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters115212 , utilizator 18:24, 6 Decembrie 2010
Legea a avut in vedere un salariu mediu la aceea data de 1648 lei sui nu o raportare la salariul mediu actual
Este vorba despre salariul mediu brut pe economie la data intrarii in vigoare a legii ... dar in tacerea legii, parerea mea, este ca in prezent trebuie sa ne raportam la salariul mediu brut pe economie existent .
Da, dar in instructiunile de aplicare a legii 329/2009 scrie " Salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat la care se raporteaza cuantumul pensiei nete, denumit in continuare salariu mediu brut, este cel stabilit anual prin "Legea bugetului asigurarilor sociale de stat" si nu salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2009.
Va multumesc!
Sau ce sens are articolul:
Art. 11 – (1) Pensia care a fost suspendata ca efect al aplicarii dispozitiilor prevazute in Capitolul IV din Legea nr. 329/2009, poate fi reluata in plata la cererea pensionarului, incepand cu luna urmatoare celei in care nu se mai realizeaza cumulul, in urmatoarele situatii:
a) daca salariul mediu brut depaseste nivelul pensiei suspendate;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie + salariu (functionar public) simionnicolae simionnicolae -va rog sa-mi spuneti daca se poate cumula pensia cu salarul de la stat -pensia este 2200 brut (vezi toată discuția)
Cumularea pensiei cu salariul cristeaion cristeaion un coleg cadru didactic implineste in februarie varsta de pensionare si doreste sa prelungeasca contractul cu trei ani cu aprobarea Consiliului de ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie-salariu lefter vasile lefter vasile Am o pensie bruta de 1970 lei si neta de 1730 lei.Prestez 14 ore saptamanal la Lieul Pedagogic.Am dreptul la cumul pensie-salariu? (vezi toată discuția)