avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 165 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pt iesirea din tara cu un minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pt iesirea din tara cu un minor

pentru a veni in romania cu un minor este nevoie de procura din partea tatalui daca copilul are pasaport, si tatal este prezent in aeroport .
Cel mai recent răspuns: creatza_ani2008 , utilizator 22:18, 8 Decembrie 2010
Ati pus titlul pt iesirea din tara si in mesaj scrieti despre intrarea in tara.
Pana va hotarati, la intrarea in tara nu e nevoie de procura.
La iesire insa da.
Detaliati situatia si hotarati-va daca doriti sa iesiti din Romania sau daca doriti sa intrati in Romania.

Daca doriti sa iesiti din Romania,trebuie sa aveti fie consimtatamtnul tatalui,fie o hotarare judecatoreasca de incredintare a minorului definitiva si irevocabila.
Pentru intrare in Romania va trebuie consimtamantul tatalui sau orice alta forma prevede legislatia din tara unde locuiti in prezent.
acum sant cu copilul in italia si vreau sa merg in romania cu copilul. si vroiam sa stiu daca pot fara procura facuta de tatal copilului
Fiind in Italia si ca sa intoarca in Romania, asteptand tatal sau aici, e evident ca se poate. Autoritatea din frontiera nu doar nu poate sa impiedice intrarea in tara nationala pe niciun roman ci daca o face ar fi cauza de interdicerea a functionarul respectiv. E ceva neconstitutional. Inca nu ar fi tatal sau aici n-are voi nimeni sa impiedice intrarea in patria. Mai ales fiind tatal sau aici.
Dar curios, cum a iesit din tara? Probabil cu ambii parinti si tatal s-a intors inainte, nu?.
Ultima modificare: Luni, 6 Decembrie 2010
Alvaro Liniers, Avocat
Tatal ramane in Italia. Doar eu si copilu mergem in tara.Se poate fara procura ? Cand am venit aici am fost toti 3 si nu a fost nevoie de alte documente decat pasaportul si certificatul copilului.

Alte discuții în legătură

Procura pentru minor Ana ils Ana ils Buna ziua ! Am si eu o nelamurire sunt rezidenta in italia impreuna cu copilul meu minor si sotul meu este in Londra pentru munca am dorii sa mergem la el in ... (vezi toată discuția)
Procura minor calatorie in strainatate Alexia 2014 Alexia 2014 Buna ziua tuturor! Am o nelămurire si anume: fetita mea (are cetatenie romana)va călători cu avionul pe ruta Roma-Londra însoțită de tatal ei(suntem ... (vezi toată discuția)
Conditii de calatorie - minor dannela dannela Buna ziua. Sunt cetean roman domiciliat in italia,sotul si fiica mea au primit recent cetatenia italiana(si ei sunt nascuti in Romania).Doresc sa vin in ... (vezi toată discuția)