avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... conditii de calatorie - minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

conditii de calatorie - minor

Buna ziua. Sunt cetean roman domiciliat in italia,sotul si fiica mea au primit recent cetatenia italiana(si ei sunt nascuti in Romania).Doresc sa vin in Romania impreuna cu fiica mea,as dori sa stiu daca la iesirea din tara mai am nevoie de declaratia tatalui(cum ca este de acord cu calatoria)mentionez ca fiica mea care are 11 ani are si pasaport italian si romanesc.
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 19:30, 16 Martie 2011
Va multumesc mult D-na avocat Margareta S.
Fiind italiani mai bine intreaba intr-un foro italian. Aici ne descurcam cu legislatia romana. Sau la ambasada italiana in Romania: [ link extern ]
Am intrebat aici in Italia la Questura cand am facut pasaportul la copil si au zis ca nu ar trebuie sa ceara acest document ,fiind cetatean strain nu intra subjurisdictia acestei Legi 248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate, Dar ar trebui sa aflu sigur de la autoritatile romane sa nu am surprize neplacute la iesirea din Romania (la intoarcere)ca de intrat in tara ma lasa, la iesire e mai greu,
Daca aratati pasaportul italian aici ce ai de gand sa va faca autoritatiile care nu sunt ale sale?. Doar la frontiera italiana este competente pentru a sa va impiedica, si asta nu o va face conform instructiunile primite de dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicire minori din italia in romania coryna_urziceanu coryna_urziceanu Buna ziua, Locuiesc in Italia si am o fetita de 11 ani care as dori sa o trimit in Romania cu o prietena,in luna iulie.Intrebarea mea este daca ... (vezi toată discuția)
Familiar-acordul tatalui in ce priveste minorul larisa1986 larisa1986 buna ziua.am un baiat de 5 ani nascut in italia si cu certificat de nastere rominesc copilul este trecut pe numele tatalui noi find necasatoriti el la ... (vezi toată discuția)
Procura sau nu pentru iesirea din tara cu minor? iulica21 iulica21 Buna ziua,va rog sa ma lamuriti si pe mine la aceasta intrebare.Am venit in vacanta in Romania cu sotul si copilul italieni amandoi.Sotul a trebuit sa ... (vezi toată discuția)