avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... despre o amenda
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

despre o amenda

am si eu o intrebare...am primit o amenda cu caracter administrativ la care urmeaza sa fac recurs..intrebarea ar fi ce se intampla daca nu o platesc...ce termen am sa o platesc de exemplu o pot platii in rate si fiind amenda administrativa va aparea sau se va schimba in amenda cu caracter penal sau va aparea in cazier?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 15:02, 21 Martie 2008
Amenda administrativa nu apare in cazier! De platit trebuie sa o platiti doar dupa ce ramane definitiva hotararea! ... deci dupa solutionarea recursului pe care intentionati sa il declarati!
si se poate platii si in rate ca sa spun asa..in fiecare luna o suma anume?? si inca o intrebare...aceasta amenda se poate transforma in penal?
prietene, avand in vedere abuzurile din Romania, nu iti face probleme. dute in instanta cu toata increderea si fa-ti dreptate. Depune toate actele doveditoare si care crezi ca te ajuta si judeca-te. daca pierzi iti va veni o hartie cu obligatie de plata la un termen 30 60 zile, pe care o poti contesta si pe aia...
nu e vb de asta...vreau sa stiu....las ca nu scapa asa usor dar vreau sa imi iau si precautiile..de asta am pus intrebarile.....si tot nu am primit nici un raspuns
serban_alin a scris:

de exemplu o pot platii in rate si fiind amenda administrativa va aparea sau se va schimba in amenda cu caracter penal sau va aparea in cazier?


Treaba cu ratele o discuti in momentul executarii.
Nu, amenda administrativa nu se poate schimba in amenda penala si nu apare in cazier.

Alte discuții în legătură

Ce se poate face in situatia mea? Teo75 Teo75 Veneam din Praga cu o masina inmatriculata provizoriu pe 5 zile. Am ajuns in tara la Arad la ora 16:30, in ultima zi de valabilitate a numerelor si m-am ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pentru numere rosii expirate cristian444 cristian444 Buna ziua. In data de 29 noiembrie 2013 mi-a fost retinut permisul de conducere pt conducerea unei masini avand numere rosii de RO expirate. A fost intocmita ... (vezi toată discuția)
Am condus imprudent calian calian va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns in privinta urmatoarelor infractiuni----in data de 26 nov 2012 am fost oprit de politie si intocmit dosar penal ptr ... (vezi toată discuția)