avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... am condus imprudent
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

am condus imprudent

va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns in privinta urmatoarelor infractiuni----in data de 26 nov 2012 am fost oprit de politie si intocmit dosar penal ptr conducere nr.expirate de 7 zile mi s-a eliberat dovada apoi procurorul mi-a dat pina pe 1 ianuarie 2013 dar in data de 20 ianuarie 2013am fost oprit pe un drum judetean unde incercam sa mut o masina tot cu numere expirate de 2 zile dar si cu dovada de conducere expirata intocmind un nou dosar penal...nu cunosc ce solutie si pedepse se vor aplica in cauza mea multumesc mult ptr ajutor in speranta unui raspuns favorabil?
Sunt doua fapte penale, doua dosare diferite , se vor judeca separat , vei primi doua pedepse si apoi se vor contopi , vei primi o pedeapsa finala majorata cu un spor . Nu putem sa apreciem ce pedeapsa va da judecatorul ,oricum se va inscrie in cazierul judiciar .
ok ,multumesc dar e posibil sa primesc cu suspendare ? sau cel mai grav anularea permisului de conducere?,prima infractiune ,posibil n.u.p si 18 indice 1 dar a 2 infractiune?sau la contopire?
multumesc frumos.
La primul dosar este mai simplu si aveti sanse mari la amenda administrativa,ati complicat lucrurile la al doilea dosar unde sant doua infractiuni in concurs dar cu o aparare corespunzatoare puteti scapa si aici tot cu amenda administrativa.
ok,e bine dar totusi ramine in suspensie problema dreptului de a conduce,,respectiv permisul de conducere detin a,b,c,d,e. e posibil sa ramin doar suspendat? sai se discuta o eventuala anulare?
Doar daca veti fi trimis in judecata si condamnat, permisul se va anula.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducerea autoturismului sub influenta alcoolului g3o g3o Buna ziua.De curand prietenul meu a fost prins beat la volan cu o alcoolemie de 0.76.Am fost opriti de politie si am fost dusi la un spital unde i s-au luat ... (vezi toată discuția)
Dosar penal-motocicleta neinmatriculata. TeodorescuRazvan TeodorescuRazvan Va salut. Nu credeam ca o sa ajung cu o asemenea problema pe acest forum pe vremea cand citeam faptele altor persoane. Problema sta in felul urmator: Am 18 ... (vezi toată discuția)
Conducere in perioada de suspendare - consecinte, doua fapte danielmendeleac danielmendeleac In luna iulie 2012 am avut permisul de conducere suspendat pe o perioada de 3 luni ptr viteza ,in peroiada de suspendare am fost depistat de organele de pol ... (vezi toată discuția)