avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa cereri accesorii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa cereri accesorii

Fratele meu a cerut iesirea din indiviziune privind cota sa parte(aprox.10 % din suprafata restul de 90 % fiind al surorii mele) care ii revine prin mostenire dintr-un apartament, platind in instanta o taxa de timbru de 1100 ron.
Insa pe linga cererea principala, a solicitat si atribuirea partii sale, surorii mele, cerind o sulta iar in cazul in care sora mea refuza ,sa fie scos la licitatie apartamentul in care sora mea locuieste de fapt.
Va rog sa imi spuneti daca fratele meu nu trebuia sa plateasca de fapt, o taxa de timbru de 2200 ron dat fiind faptul ca cererea de a fi scos la licitatie imobilul este o cerere accesorie ?
Pe de alta parte,aceasta actiune ii foloseste si celuilalt frate,care de fapt desi s-a prezentat in instanta,nu a depus intimpinare pentru a-si formula pretentiile si neplatind deci taxe de timbru ?
Astept raspuns ,multumesc .
Maria:sorry:

Alte discuții în legătură

Partaj intre fratii mostenitori. Phantom.haxor Phantom.haxor Buna ziua am si eu o problema delicata. In urma decesului mamei noastre eu si fratele meu am mostenit un apartament,fiecare avand 50% cota parte.Acum noi ... (vezi toată discuția)
Mostenire-iesire din indiviziune simageorgeta simageorgeta in anul2009 in urma decesului tatalui meu am mostenit 25%dintr-un imobil ,la fel si fratele meu,restul de 50%revenindui maicamii,care era divortata de tatai ... (vezi toată discuția)
Partaj adriana istrate adriana istrate Sunt divortata. Detin cu fostul sot un imobil cumparat in cote 1/2 fiecare inainte de a fi casatoriti. Ulterior ne-am casatorit. Vrem sa iesim din ... (vezi toată discuția)