avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire-iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire-iesire din indiviziune


in anul2009 in urma decesului tatalui meu am mostenit 25%dintr-un imobil ,la fel si fratele meu,restul de 50%revenindui maicamii,care era divortata de tatai meu.mama noastra nu vrea nici sa vanda apartamentul nici sa ne despagubeasca.ce pot face sa intru in posesia materiala{bani}a mostenirii?pentru a merge in instanta ,mai este valabila taxa de 3%?daca este eu neavand venituri(100 ron lunr) pot benfici de scutirea acestei taxe de timbru?
Cel mai recent răspuns: simageorgeta , utilizator 16:50, 22 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara
Taxa s-ar putea sa fie de 5% daca in afara de iesirea din indiviziune mai solicitati si altceva, dar puteti sa formulati o cerere de ajutor public judiciar!
Buna ziua,cum o pot obliga sa vanda imobilul ca sa ma despagubeasca,?daca nu vrea nici prin instanta se ajunge la executare silita?
De vandut imobilul nu o puteti obliga.
Ce puteti sa faceti dvs este sa obtineti cel mult iesirea din indiviziune (adica impartirea concreta a apartamentului). In functie de ce va decide instanta, apartamentul va fi atribuit unuia dintre dvs, ceialti doi urmand sa primeasca sulte
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti executa silit hotărârea instanței.
E posibil sa aveti scutire sau esalonare la taxa...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Probabil ca trebuie dezbatuta succesiunea.

Trebuie realizat partajul.

In situatia data, taxa judiciara datorata este de 5 %, raportat la valoarea bunurilor din masa partajabila.

( valoarea este realizata conform grilei orientative notariale).

Aveti posibilitatea de a formula cerere de ajutor public judiciar, in termen de 5 zile, de la momentul cand va este invederata taxa judiciara de timbru, altminteri , cerere de ajutor public judiciar este apreciata ca fiind tardiva.

Daca bunul este comod partajabil in natura, poate fi aleasa aceasta modalitate de imparteala.

Altminteri, instanta dispune atribuirea bunului catre unul dintre succesori, existand obligatia de a -i despagubi pe ceilalti, printr-o sulta.

Vanzarea se poate realiza numai daca exista o hotarare a instantei.


Succes.

Alte discuții în legătură

Vanzare de mostenire sorinbors sorinbors am mostenit 1/2 din dreptul de proprietate al unui imobil,si 1/2 o matusa.Nu ne intelegem asupra vanzarii. CUM POT VINDE daca ea nu vrea ??? (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune olivianus olivianus Suntem 2 coproprietari, posesori conf CF-50%-50%.Unul dintre coproprietari vrea sa faca un proces de iesire din indiviziune ( urmare a faptului ca nu s-a putut ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune alexusbr alexusbr Buna ziua Va rog mult sa ma ajutati cu urmatoarea problema: Detin o casa impreuna cu inca doi coproprietari si vreau sa ies din indiviziune. Din cauza ... (vezi toată discuția)