avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire-iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire-iesire din indiviziune


in anul2009 in urma decesului tatalui meu am mostenit 25%dintr-un imobil ,la fel si fratele meu,restul de 50%revenindui maicamii,care era divortata de tatai meu.mama noastra nu vrea nici sa vanda apartamentul nici sa ne despagubeasca.ce pot face sa intru in posesia materiala{bani}a mostenirii?pentru a merge in instanta ,mai este valabila taxa de 3%?daca este eu neavand venituri(100 ron lunr) pot benfici de scutirea acestei taxe de timbru?
Cel mai recent răspuns: simageorgeta , utilizator 16:50, 22 Ianuarie 2018
succesiunea este facuta,dar ea nu are de unde sa ne plateasca sulta,prin axecutare o putemobliga sa se vanda apartamentul?
ea nu are de unde plai sulte,deci o executamsilit sau o obliga instanta.
de unde sa primim sulte aca nu are decat o pensie,deci ce e de facut mai departe?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cadrul executarii silite poate fi scos imobilul la vanzare si de acolo se va plati sulta.
deci pana la urma accesta v a fi finalul daca nuu vrea sa vanda de bunavoie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare de mostenire sorinbors sorinbors am mostenit 1/2 din dreptul de proprietate al unui imobil,si 1/2 o matusa.Nu ne intelegem asupra vanzarii. CUM POT VINDE daca ea nu vrea ??? (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune olivianus olivianus Suntem 2 coproprietari, posesori conf CF-50%-50%.Unul dintre coproprietari vrea sa faca un proces de iesire din indiviziune ( urmare a faptului ca nu s-a putut ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune alexusbr alexusbr Buna ziua Va rog mult sa ma ajutati cu urmatoarea problema: Detin o casa impreuna cu inca doi coproprietari si vreau sa ies din indiviziune. Din cauza ... (vezi toată discuția)