avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cum sa scap de un srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cum sa scap de un srl

noi suntem 2 asociate si eu as dori sa inchid sau sa imi cedez partea mea asociatul, dar el nu este de acord cu nici una din variante. firma are datori la furnizori in valoare de 22000lei. va rog sa ma indrumati.
Cel mai recent răspuns: camelia17 , utilizator 08:27, 7 Decembrie 2010
Va retrageti din societate in conditiile art. 226 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, cu acordul asociatei ( printr-o hotarare de cesiune apartilor sociale) sau in baza unei hotarari a tribunalului.
unde trebuie sa apelez prima data? ca sa scap am de platit din datorii?
asociata mea nu e de acord sa ma retrag
Va sfatuiesc sa luati legatura cu un avocat pentru a initia o actiune in retragere. Instanta va stabili in functie de actiune si probatoriul atasat cuantumul care va revine la plata.
va multumesc

Alte discuții în legătură

Cum ies dintr-o societate comerciala daca asociatul meu nu vrea? cioceanu mona cioceanu mona am o societate comerciala cu raspundere limitata. cu 2 asociati cu drepturi depline si amandoi administratori. si cu procent de 50% -50%. cum pot face sa ies ... (vezi toată discuția)
Cum pot iesi dintr-un srl cu actionariat 50% la 50%? ContSters277603 ContSters277603 Suntem 2 asociati iar relatiile sunt tensionate.Firma este infiintata de 12 ani si are ca domeniu de activ.constructii si exploatare materiale de ... (vezi toată discuția)
Actiona abuzat de administrator cornica cornica Buna ziua. Am sa incerc sa va relatez cat mai pe scurt ce patesc, si va rog sa imi spuneti parerea voastra si sa ma ajutati cu solutii. In anul 2005 am ... (vezi toată discuția)