cornica a scris:
Anul asta in urma unor neintelegeri, nu mai putem lucra impreuna, si am decis sa ii cesionez partile sociale, dar in schimbul unor pretentii banesti. Acesta a spus ca daca vreau sa plec sunt liber, dar nu imi da nimik, ca nu vrea el.
Daca nu este de acord cu cesiunea, puteti formula a actiune prin care veti solicita retragerea din societate sau puteti introduce o actiune in dizolvarea societatii.
Legea societatilor comerciale spune urmatoarele:
Art. 226
(1) Asociatul in [...] societatea cu raspundere limitata se poate retrage din societate:
a) in cazurile prevazute in actul constitutiv;
b) cu acordul tuturor celorlalti asociati;
c) in lipsa unor prevederi in actul constitutiv sau cand nu se realizeaza acordul unanim
asociatul se poate retrage pentru motive temeinice, in baza unei hotarari a tribunalului, supusa numai recursului, in termen de 15 zile de la comunicare.
[...]
(3)
Drepturile asociatului retras, cuvenite pentru partile sale sociale, se stabilesc prin acordul asociatilor ori de un expert desemnat de acestia sau,
in caz de neintelegere, de tribunal.
Art. 227
(1) Societatea
se dizolva prin:
[...]
e) hotararea tribunalului, la cererea oricarui asociat, pentru motive temeinice,
precum neintelegerile grave dintre asociati, care impiedica functionarea societatii;
cornica a scris:
Cand i-am propus sa plece el si sa imi cedeze partile sociale a zis ca pleaca daca semnez contractul de cesiune si imi asum toata raspunderea 100 %pentru toata perioada cat a fost el administrator, sa nu fie chemat in judecata mai tarziu.
Asta sa o creada el ! Daca pe parcursul activitatii de administare a savarsit ceva fapte cu iz penal, el va fi singurul raspunzator. Raspunderea penala este intotdeauna personala.
cornica a scris:
pe langa toate astea intre timp, si-a deschis un alt SRL in acre este administrator si asociat impreuna cu sotia lui, si cu acelasi obiect de activitate, acelasi cod CAEN. tSunt disperat ce sa fac????????
Tot legea societatilor comerciale ne spune:
Art. 197
[...]
(2) Administratorii nu pot primi,
fara autorizarea adunarii asociatilor, mandatul de administrator in alte societati concurente sau avand acelasi obiect de activitate, nici sa faca acelasi fel de comert ori altul concurent pe cont propriu sau pe contul altei persoane fizice sau juridice, sub sanctiunea revocarii si raspunderii pentru daune.