avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cum sa scap de un srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cum sa scap de un srl

noi suntem 2 asociate si eu as dori sa inchid sau sa imi cedez partea mea asociatul, dar el nu este de acord cu nici una din variante. firma are datori la furnizori in valoare de 22000lei. va rog sa ma indrumati.
Cel mai recent răspuns: camelia17 , utilizator 08:27, 7 Decembrie 2010
Daca asociata nu este de acord sa va retrageti atunci nu prea aveti ce face.
Faptul ca nu mai doriti sa ramaneti in societate nu este un motiv temeinic pentru care tribunalul sa decida iesirea din societate.
Motive temeinice ar fi inselarea increderii, comiterea de ilegalitati, excluderea de la adunarile generale ale asociatilor, nerespectarea acestora
Vindeti-va partile sociale precum este stabilit in actul constitutiv, eventual unei persoane din afara societatii.
M-am gandit si eu la varianta de a vinde la altcineva. Va multumesc din suflet

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum ies dintr-o societate comerciala daca asociatul meu nu vrea? cioceanu mona cioceanu mona am o societate comerciala cu raspundere limitata. cu 2 asociati cu drepturi depline si amandoi administratori. si cu procent de 50% -50%. cum pot face sa ies ... (vezi toată discuția)
Cum pot iesi dintr-un srl cu actionariat 50% la 50%? ContSters277603 ContSters277603 Suntem 2 asociati iar relatiile sunt tensionate.Firma este infiintata de 12 ani si are ca domeniu de activ.constructii si exploatare materiale de ... (vezi toată discuția)
Actiona abuzat de administrator cornica cornica Buna ziua. Am sa incerc sa va relatez cat mai pe scurt ce patesc, si va rog sa imi spuneti parerea voastra si sa ma ajutati cu solutii. In anul 2005 am ... (vezi toată discuția)