avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... se poate vinde partea de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

se poate vinde partea de mostenire

am o situatie : am cumparat acum 10 ani impreuna cu mama si tata vitreg o casa , in care eu aveam 50 % si ei impreuna ceilalti 50%. Acum mama a murit si am facut succesiunea din care mi-a revenit cam 25 % din partea ei sau un pic mai mult , si acum intrebarea : Poate sa vanda tata vitreg partea lui avand in vedere ca nu este partajul facut si eu nu mi-am dat acordul fiind actionar majoritar? ca el a incheiat deja un contract de vanzare-cumparare cu altcineva fara acordul meu si oare pot sa il contest in instanta ??
Cel mai recent răspuns: Cristi_culiuc , utilizator 18:44, 9 Decembrie 2010
daca s-a dezbatut succesiunea dupa mama, tata putea sa-si vanda cota lui fara acordul dvs.
puteti deschide proces de partaj cu noul proprietar
si daca nu deschid proces de partaj cu noul propietar el poate sa inchirieze spatiul lui la altcineva ?
nu cred. proprietarul are o cota din ap, sa zicem 30%. in momentul asta nu are cum inchiria 30% din ap, pt ca nu e stabilit ca el sa aiba o camera sau alta
buna ziua.
puteti solicita iesirea din indiviziune .
puteti cere atribuirea intregului imobil, cu obligatia de a-l despagubi cu o suma de bani pe coproprietarul respectiv.
mai e o problema ( partea buna pentru mine ) terenul pe care este casa urmeaza art.36 din Legea 18/1991 adica e dat in folosinta . Intrebarea este acum copropietarul poate sa ceara certificatul de propietate pe acest teren fara stirea mea ( sau semnatura ) ?? ca atunci creste suma de bani pe care o sa trebuiasca sa o dau

Unde pot sa ma duc la Fondul Funciar in sectorul 1 ca vreau sa verific sa vad daca a vandut sau nu ca noul propietar nu a aratat nimic sa dovedeasca trazactia ?
Ultima modificare: Luni, 6 Decembrie 2010
Cristi_culiuc, utilizator

Alte discuții în legătură

Succesiunea soringeoradu77 soringeoradu77 Numelameu este sorin si v-asi ruga frumos sa ma ajutati cu o problema,in legatura cu succesiunea......mai concret, nu asi mai dori sa fac succesiunea... iar ... (vezi toată discuția)
Partaj cosmin311 cosmin311 Mama a divortat de tata acum 15 ani din cauza lui dar mai locuiesc impreuna si cand au divortat tata nu a mai cerut partajul.Din cauza situatiei financiare ... (vezi toată discuția)
Mama mea vitregă a decedat cu o lună înaintea tatălui meu. nu au avut copii împreună, dar ea a avut o soră. cine poate iniția dezbaterea succesiunii? Veronicas Veronicas Bună ziua, am urmatoarea situatie: Tatal meu a decedat, sotia sa (mama vitrega) a decedat si ea in urma cu o luna înaintea tatalui meu. Cei doi nu au copii ... (vezi toată discuția)