avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... se poate vinde partea de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

se poate vinde partea de mostenire

am o situatie : am cumparat acum 10 ani impreuna cu mama si tata vitreg o casa , in care eu aveam 50 % si ei impreuna ceilalti 50%. Acum mama a murit si am facut succesiunea din care mi-a revenit cam 25 % din partea ei sau un pic mai mult , si acum intrebarea : Poate sa vanda tata vitreg partea lui avand in vedere ca nu este partajul facut si eu nu mi-am dat acordul fiind actionar majoritar? ca el a incheiat deja un contract de vanzare-cumparare cu altcineva fara acordul meu si oare pot sa il contest in instanta ??
Cel mai recent răspuns: Cristi_culiuc , utilizator 18:44, 9 Decembrie 2010
mergeti la biroul de carte funciara si solicitati un extras.
~ Conținut șters la cerere ~
adica ce inseamna asta ? " retractul de drepturi litigioase"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea soringeoradu77 soringeoradu77 Numelameu este sorin si v-asi ruga frumos sa ma ajutati cu o problema,in legatura cu succesiunea......mai concret, nu asi mai dori sa fac succesiunea... iar ... (vezi toată discuția)
Partaj cosmin311 cosmin311 Mama a divortat de tata acum 15 ani din cauza lui dar mai locuiesc impreuna si cand au divortat tata nu a mai cerut partajul.Din cauza situatiei financiare ... (vezi toată discuția)
Mama mea vitregă a decedat cu o lună înaintea tatălui meu. nu au avut copii împreună, dar ea a avut o soră. cine poate iniția dezbaterea succesiunii? Veronicas Veronicas Bună ziua, am urmatoarea situatie: Tatal meu a decedat, sotia sa (mama vitrega) a decedat si ea in urma cu o luna înaintea tatalui meu. Cei doi nu au copii ... (vezi toată discuția)