avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiunea

Numelameu este sorin si v-asi ruga frumos sa ma ajutati cu o problema,in legatura cu succesiunea......mai concret, nu asi mai dori sa fac succesiunea... iar mama vrea sa ma dea in judecata..precum eu nu vreau sa fac succesiunea..ca daca fac succesiunea eu raman pe drumuri pentu ca ea adica(mama) vrea sa-i dea totul lui nepoata ei...mai exact partea ei de 75% Si asi dori sa ma ajutati sa fac in asa fel sa nu se vanda fara mine nici eu fara ea ...Mentionez ca ea(mama) are testament intre tata si mama tatal find decedat de 4 luni sinu stiu ce sa fac
Cel mai recent răspuns: lazu , utilizator 22:13, 22 Ianuarie 2011
Bunurile care nu sunt partajate si respectiv nu s-a iesit din indiviziune, nu pot fi vandute decat cu accordul expres, scris al tuturor copropietarilor.
Mama poate solicita pe cale judiciara deschiderea succesiunii si eventual partajarea averii, chiar daca va veti opune.
Insa trebuie sa aveti in vedere ca bunurile care imposibil de impartit, vor fi trecute in proprietatea unuia dintre coprorietari sub rezerva platii unei sulte, ori se va vinde urmand a se imparti pretul primit.
Dvs aveti dreptul la 2/3 din bunurile tatalui. Testamentul nu poate incalca aceasta cota deoarece ea reprezinta rezerva succesorala. Daca tatal a dobandit apartamentul inainte de casatorie, cota se aplica la tot.Daca e dobandit impreuna cu mama, cota se aplica la 12 din ap. Oricum dati o declaratie la notar ca acceptati succesiunea pana in 6 luni de la deces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună. sintem doi frați tata și cu mama au cumpărat o casă ... Balteanu Mihaela Balteanu Mihaela Bună. Sintem doi frați tata și cu mama au cumpărat o casă împreună în urmă cu 30 ani. Mama noastră a decedat acum 17 ani și tata sa recăsătorit ... (vezi toată discuția)
Mostenire, testament Momada Momada buna seara eu acum am 39de ani as dori daca e posibil sa ma sfatiuasca si sa ma informeze cineva in legatura cu mostemirea va spun pe scurt despre ce e vorba ... (vezi toată discuția)
Succesiune LJM LJM In timpul casniciei am capatat mostenire un apt. in care locuiesc cu sotia. Daca las prin testament toata averea mea sotiei, ce se intampla cu ... (vezi toată discuția)