avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cuantum mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cuantum mostenire

Va rog sa ma lamuriti care este cuantumul de impartire intre doi soti , intr-un proces de partaj , a unui bun imobiliar dobandit in timpul casatoriei. Mentionez ca acest imobil este obtinut de una din parti ca titlu de mostenire.De fapt ma intereseaza daca valoarea acestui imobil se va imparti in cazul unui divort cu partaj si cat la suta revine fiecarei parti.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 14:08, 6 Decembrie 2010
e bunul propriu al celui ce l-a mostenit, nu se imparte la partaj.
daca s-au adus imbunatatiri acestui imobil, cealalta parte are un drept de creanta
Bunurile dobandite prin mostenire de unul dintre soti in timpul casatoriei nu intra in masa bunurilor partajabile in caz de divort ci sunt bunuri proprii. Daca este vorba de o mostenire testamentara iar testatorul (defunctul) a dispus ca acestea sa intre in masa bunurilor comune ale sotilor atunci se vor imparti.
buna ziua.
bunul in sine nu intra in masa psrtajabila fiind bunul propriu al celui ce l-a dobandit prin mostenire.
ceea ce s-ar putea invoca ar fi un eventual drept de creanta, de ex in situatia in care au fost aduse anumite imbunatatiri acelui bun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj divort juna juna am divortat dupa 16 ani de casatorie. as dori sa stiu cum se imparte casa in care am locuit impreuna, pe care eu am dobindit-o inainte de casatorie.multumesc (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor elizachichi elizachichi Eu si sotul meu suntem casatoriti de 11 ani si avem o fetita de 5 ani. Din nenumarate motive( certuri f.f. dese,indiferenta fata de obligatiile unei ... (vezi toată discuția)
Juridic nikmircea nikmircea vreau sa stiu daca am achizitionat o locuinta eu si sora mea, dupa care eu m-am casatorit si stau in locuinta cu sotul dar fara sora mea, in caz de partaj el ... (vezi toată discuția)