avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... ELIBERARE CERTIFICAT FISCAL
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

ELIBERARE CERTIFICAT FISCAL

In urma unui control fiscal efectuat pe 5 ani (ianuarie 2005-iunie 2010), la impozitul pe cladiri, unei societati i se aplica cota de 5% la nivelul anului 2009.
La finalul controlului societatea contesta in instanta cota de 5%, procesul fiind in desfasurare, si nu efectueaza alte plati de la finele controlului pana in prezent la impozitul pe cladiri.
In decembrie (luna curenta) societatea solicita certificat fiscal pt intabulare.
Pt a i se elibera certificat fiscal, este societatea obligata sa achite impozitul pe semestrul II stabilit in timpul controlului?
Societatea refuza sa achite impozitul pe semestrul II invocand faptul ca ar insemna sa recunoasca debitele rezultate in control.
In speta de mai sus in ce conditii i se poate elibera certificatul?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:31, 6 Decembrie 2010
doar daca va achita impozitul. si dupa ce se va solutiona procesul in favoarea societatii, se poate face cerere de restituire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit venituri din dobanzi patipatason patipatason buna ziua o microintreprindere care a facut un depozit pe 3 luni cum impoziteaza dobanda primita (am inteles ca banca nu retine impozit la depozite deoarece ... (vezi toată discuția)
Nulitate de drept a contractului de vanzare cumparare Flori14 Flori14 Buna ziua, As dori cateva lamuriri referitoare la legalitatea contractului de vanzare a unui imobil, teren extravilan in suprafata de 5000 mp. Pentru ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren- certificat fiscal laviniacris laviniacris Buna ziua, va scriu pt ca am ajuns efectiv la capatul rabdarii si tolerantei fata de un sistem birocratic imposibil. Am un teren mostenire de la parinti la ... (vezi toată discuția)