avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... datorie la casa de asigurari de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

datorie la casa de asigurari de sanatate

Buna seara. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o problema.
Am primit o notificare de la casa de asigurari de sanatate precum as avea de platit la ei 548 lei din care 368 e debit iar restul sunt majorari si penalitati, toate astea fiind din anul 2008.Eu am fost studenta pana in iulie 2008 iar de pe 30 septembrie 2010 am fost in somaj. In timpul facultatii, pe parcursul anului 2008 am realizat un venit de aprox. 200 lei. Tin sa mentionez ca anul trecut eu am solicitat sa inchei un contract ca sa pot fi asigurata, dar am renuntat apoi sa mai platesc.
Pot sa fac ceva sa nu mai platesc aceasta datorie? Nu mi se pare corect sa platesc atat, daca eu am realizat un venit mai mic decat imi cer ei si am fost si asigurata timp de 9 luni din anul 2008.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ana_lov3s_u , utilizator 09:52, 7 Decembrie 2010
sunteti obligata sa platiti.legea e mizerabil de inegala privind asigurarile de sanatate.puteti face insa cerere de esalonare a platii.
daca ati primit titlu executoriu, emis de ei direct, faceti contestatie la executare, invocand lipsa titlului de creanta!
Va multumesc pentru raspunsuri.
Cum fac acea cerere de esalonarea a platii? Exista un model? Au ei un formular? Si o fac la casa de asigurari de sanatate sau in alta parte?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributia la casa de asigurari de sanatate ana_lov3s_u ana_lov3s_u Buna ziua. Va rog sa ma ajutati sa inteleg cum e cu contributia la casa de asigurari de sanatate. Luna trecuta am incheiat contract cu casa de asigurari de ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru contributie pfa neplatita la sanatate danaetm07 danaetm07 Buna seara, Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea speta: Am un prieten care are in acelasi timp calitatea de salariat, pensionar si PFA. Pe PFA a ... (vezi toată discuția)
Somatie de la casa de asigurari de sanatate simion lenuta simion lenuta Buna ziua, asi dori sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema: Am avut un apartament inchiriat din 2006 pana in 2010 pentru o suma de 450 lei/luna, eu ne ... (vezi toată discuția)