de ce acte am nevoie sa trec casa pe numele meu casa este de la bunicul meu care traieste dar problema este ca el acum sta cu o femeie de vreo 10 ani si nu stiuy daca are dreptul la ceva din casa eu sant plecat de 7 ani din tara si nu mai stiu nimic.el cand sa luat cu respectiva femeie ,ea a zis ca nu are pretentii la absolut nimic dar cine stie ca eu am auzit ca are dreptul la ceva
Ar trebui sa fiti un pic mai explicit cu anumite detalii legate de speta dumneavoastra.
- Mai exista si alti mostenitori?
- Bunicul dumneavoastra este casatorit cu respectiva doamna?
Casa fiind construita/dobandita anterior inceperii relatiei apartine bunicului.
Probabil insa ca ea a fst construita/dobandita impreuna cu bunica dumneavoastra?
Daca bunicii au divortat cumva si in urma partajului bunicul a ramas cu aceasta casa inseamna ca este proprietatea sa exclusiva si v-o poate vinde.
In cazul in care bunica a decedat, atunci bunicul are doar 1/2, iar jumatatea care ar fi apartinut bunicii se imparte intre bunic si copiii acestuia. Oricum in acest caz ar trebui sa se dezbata mostenirea dupa bunica si abia apoi va poate vinde partea lui.
In ce p priveste pe doamna care in prezent convietuieste cu bunicul, aceasta poate avea dreptul la c/val eventualelor imbunatatiri/renovari pe care le-ar fi putut aduce casei.
În primul rând aveți nevoie de bunicul dacă el e titular al dreptului de proprietate :D Trebuie să vrea și el același lucru, adică să VÃ treacă imobilul pe nume. Persoana cu care bunicul conviețuiește nu are un drept de proprietate atâta vreme cât bunicul nu a făcut vreun act translativ care să-i confere acest drept. Dacă prin expresia s-a luat vă referiți la căsătorie atunci la decesul bunicului, survenit în timpul căsătoriei, va avea și ea o cotă din bunurile ce vor constitui masa succesorală, respectiv 1/4. Până atunci bunicul este liber să facă ce dorește cu bunurile lui.