avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sporul de vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sporul de vechime

buna seara.mentionez ca sunt bugetara si am facut de curand 3 ani in campul muncii.luna aceasta ar trebuii sa mi se includa sporul de vechime in salar.in decembrie 2009 aveam salariul de baza 665.la 1 ianuarie 2010 mi s-a facut salariul de baza 705.fac precizarea ca sotul este tot bugetar la aceeasi institutie si in cadrul biroului de salarizare.mi-a spus ca din luna ianuarie salariul de baza se compune din salariul tarifar+spor de vechime+indemnizatie de conducere(in cazul institutiei in cadrul careia lucrez).m-a informat ca luna aceasta am salariul de baza tot 705(adica raman tot la salariul tarifar din decembrie 2009 - 665+sporul de vechime aferent la 665 ron).iar cum in acest caz eu realizez doar 698 ron , ma trece automat la 705.
as dori sa stiu daca acest ''calcul'' care se spune ca se face dupa lege e corect sau nu?
ma poate lamuri cineva in aceasta privinta???
astept cu nerabdare un raspuns.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mary_c , utilizator 14:38, 9 Decembrie 2010
Nu prea inteleg calculul expus de dvs.#-o

Ca sa va lamuriti, in urma acordarii gradatiei 1 (sporul de vechime de 5%) ar trebui sa aveti un nou salariu de baza care se va compune din salariul de incadrare+5%din salariul de baza avut in decembrie 2009. (la care vi se va aplica diminuarea de 25%)
Tanjiani a scris:

Nu prea inteleg calculul expus de dvs.#-o

Ca sa va lamuriti, in urma acordarii gradatiei 1 (sporul de vechime de 5%) ar trebui sa aveti un nou salariu de baza care se va compune din salariul de incadrare+5%din salariul de baza avut in decembrie 2009. (la care vi se va aplica diminuarea de 25%)

este vorba de faptul ca desi mi se acorda sporul de vechime , salariul tarifar nu se modifica ramand tot la 705 ron.eu am crezut ca sporul de vechime se aplica la cei 705 si nu la 665 ron (salariul tarifar din decembrie 2009).mi s-a explicat simplu ca asa este legea si atat.
ce parere aveti?
Angajatorii pot include sporul de vechime in salariu
Irina27 a scris:

Angajatorii pot include sporul de vechime in salariu

nu despre asta era vorba.stiu ca pot include sporul de vechime in salariu , doresc insa sa stiu daca e normal ca avand de la 1 ianuarie 2010 salariul tarifar de 705 ron , acum dupa introducerea sporului de vechime sa am acelasi salariu tarifar de 705 ron.
Evident ca nu e in regula ...:))#-o#-o#-o

Alte discuții în legătură

Salarizare 2010 piramida76 piramida76 Cum se calculeaza salariul pentru ianuarie 2010 daca pe langa salariul de incadrare se da si sporul de vechime? Pentru bugetari am inteles ca salariul va fii ... (vezi toată discuția)
Calcul salar ianuarie 2010 maitrei maitrei Cum va arata statul de plata pe luna ianuarie 2010, cu un singur brut? sau la fel ca in decembrie cu sporurile care intra in salariu. si cele care sunt in ... (vezi toată discuția)
Salariu Irinelpp Irinelpp Hristos a inviat! In luna decembrie am avut salariu net 1000 RON la un salariu de 672 RON. Prin taierea sporului de tinuta si de hrana dar prin introducerea ... (vezi toată discuția)