avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

In urma nunti si dupa ce sau platit toate cheltuielile aferente evenimentului au rezultat niste bani ...intrebare.....acesti bani cum se impart la partaj ...in functie de citi nuntasi a avut fiecare .in functie de plicuri ..sau jumate jumate ..multumesc!!
Cel mai recent răspuns: ion_srv , utilizator 22:07, 6 Decembrie 2010
darul de nunta este primul bun comun... ati avut mai multi dv?
jumate-jumate
Ultima modificare: Luni, 6 Decembrie 2010
elena138, utilizator
In principiu, in cote egale. Asta nu inseamna ca nu vor putea fi stabilite alte procente daca o sa puteti dovedi instantei ca vi se cuvine o cota majorata.
Banii din nunta se considera dar din partea nuntasilor, cu destinatia folosirii lor de catre cei doi miri, un ajutor de plecare in viata.
La un eventual partaj, se impart in cote egale, dar nu este o regula, pentru ca aici intervine dovedirea contributiei materiale a fiecaruia la organizarea nuntii.
nu ea sustine ca a avut mai multi ...dar cind o plecat mio luat plicuri ,facturi de nunta ,inclusiv actele personale(certificet de nastere ).contractu de casatorie .....mai putin buletinu care il avem in pormoneu ....eu acuam nu mai am cu ce sa ma justific ..si ma ameninta ca eu o sa trebuiasca sa ii mai dau bani..si nu intelegeam dece
ea la nunta ii drept ca o platit cu 2000 le in plus ..dar chiar daca ii ia si pa aia tot nu ar trebui sa ii mai dau din buzunar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara ion_srv ion_srv am o intrebare .....conteaza la partaj citi bani or pus parinti ....sau totul se imparte in mod egal ..si daca plicurile pot fi folosite ca dovada (vezi toată discuția)
Cum se hotaraste partajul? mirela_suiram mirela_suiram Buna ziua! Sunt casatarita din mai 2009. dupa nunta au rezultat 90 000 ron pe care i-am tinut prin banca si un teren care are contractul de vanzare cumparare ... (vezi toată discuția)
Divorț, pretenții materiale exagerate. contează infidelitatea în partaj? Danny9zeci Danny9zeci Buna ziua. O sa incerc sa fac un rezumat si sa dau detalii pe parcurs daca vreun avocat ma poate ajuta cu raspunsuri. Sunt casatorit de 1 an si 3 luni iar in ... (vezi toată discuția)