avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum se hotaraste partajul?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum se hotaraste partajul?

Buna ziua! Sunt casatarita din mai 2009. dupa nunta au rezultat 90 000 ron pe care i-am tinut prin banca si un teren care are contractul de vanzare cumparare in iunie-iulie 2009. anul acesta in august am cumparat o masina la aproape 9000 euro din cei 90 000 ron. in prezent mai sunt 50 000 ron la banca, masina si terenul. masina este pe numele sotului la fel si terenul, iar banii sunt trecuta si eu ca imputernicit. el crede ca toate i se cuvin lui deoarece la nunta a contribuit mai mul el. cum se va proceda in cazul unui partaj?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:34, 6 Februarie 2011
Toate acestea sunt considerate bunuri comune, chiar daca sunt trecute pe numele sotului, astfel ca si impartirea se va face ca atare, in cadrul unui divort.
ca sa va pot da un raspuns pertinent, ar fi bine daca a-ti prezenta si urmatoarele date:
cand a avut loc nunta dvs, cinstea a fost cu strigare sau in plic?
daca a fost in plic, mai exista plicurile in care s-au depus sumele de bani ca si cinste in onoarea mirilor?
daca a fost filmata nunta,inclusiv perioada de timp cat s-a cinstit?
nu a-ti prezentat daca acel teren a fost achizitionat din banii de la nunta si cum puteti eventual sa faceti dovada
aveti dreptul la jumatate din bani , masina, teren. daca oricare din soti doreste o cota mai mare, va trebui sa dovedeasca o contributie mai mare, pe masura procentului ce-l cere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj - intrare in posesie a bunului pocapoca pocapoca Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema : in urma partajului am obtinut un bun (o suma de bani denumita \"dar de nunta\") de care nu ... (vezi toată discuția)
Dobanda foarte mare corinette corinette Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoare problema: Sotul a luat un credit de nevoi personale in suma de 30 000 in februarie 2009. ... (vezi toată discuția)
Rate bancă după divorț Pop Ramona Mariana Pop Ramona Mariana Sunt căsătorită cu cetățean turc. Nu locuim împreună de 2 ani dar nu am divorțat legal. Am aflat că recent a luat un credit de la bancă în valoare ... (vezi toată discuția)