Buna seara! Numele meu este Adriana,am o problema care ma depaseste si as dorii indrumare de la un specialist. Locuiesc in Timisoara cu viitorul meu sot,acesta trebuie sa primeasca mostenire de la bunica lui o casa dar actele de la casa sunt inca pe numele bunicului,care este decedat. Care sunt pasii care trebuie urmati si bineinteles care sunt costurile. Suntem tineri si nu am vrea sa facem ceva gresit sau sa fim pacaliti de cineva
E cam dificil să primiți un răspuns doar în baza a ceea ce ați scris. Trebuie făcut arborele.
Bunica trăiește? Câți copii are bunicul și bunica - din căsătorie din afara căsătoriei, din alte căsătorii, din adopții? Dacă și bunica și copiii trăiesc, dintre aceștia care vor parte după bunicul? Există sau nu vreun testament?
Având în vedere că vă interesează costurile, e absolut necesar să consultați un notar public, doar acolo veți afla la ce sume s-ar ridica întocmirea actelor. Pentru pașii de urmat v-am putea fi de folos dar avem nevoie de mai multe date :)
Da,bunica traieste,are 2 fete iar cele doua fete sunt dispuse sa-i cede fiecare partea nepotului cel mic pentru ca nepotul cel mare a primit deja un apartament. Ce putem face ca sa avem siguranta k fratele viitorului sot nu revine cu pretentii dupe ce si-a luat partea? Deja au aparut niste discutii in famile cum ca nu este multumit si ca ar mai dorii despagubire de la noi. nu vrem sa il despagubim pentru ca nu avem de unde. putem face un act sau ceva prin care sa putem dovedi ca si-a primit partea? V-am fi foarte recunoscatori daca ne-ati puta enumera pasii pe care ii avem de urmat. Vrem sa rezolvam problema cat mai repede cu putinta. Multumin
Atât fetele cât și bunica să accepte succesiunea după bunicul.
1. Se dezbate succesiunea după bunicul cu fetele și bunica acceptanți.
2. Fetele încheie cu viitorul soț un contract de vânzare cumpărare.
3. Bunica, dacă apartamentul despre care este vorba l-a cumpărat cu bunicul în timpul căsătoriei și locuiește în el, încheie un contract de întreținere.
Astfel viitorul soț va fi proprietar pe întreg apartamentul din momentul semnării actelor, bunica își va păstra dreptul de a locui acolo pe perioada vieții iar el va trebui să o îngrijească (mâncare, medicamente, îmbrăcăminte, etc) în schimbul cotei ei de proprietate. Valoarea juridică a contractului este ca și a unui de vânzare-cumpărare doar că prețul nu este în bani ci în servicii.
Dacă bunica are altă locuință în care să trăiască liniștită :) atunci faceți vânzare -cumpărare și cu privire la cota ei.
Sper că nu v-am zăpăcit :D