Buna ziua, #-o
Am activat timp de 7 ani ca lider AVON, cu PFA. Am aflat acum 2 ani ca trebuie sa platim contributii la sanatate. Ok -le-am platit. Acum , am aflat ca trebuie sa platim , retroactiv, si contributii la pensii si la somaj +amenzi, majorari si penalizari, in total sume foarte mari. Vreau sa inchid PFA-UL, nu am mai activat de 2 ani, ce se poate face?Pur si simplu, ne trezim din zi in zi ca mai avem de dat bani, dar nu mai stim unde si cum. De la AVON ni s-a spus , atunci, ca nu platim decat 16%impozit.
Acum, sunt director la o firma de asigurari, am contract de colaborare PFI. Care sunt contributiile care trebuiesc platite?
Va multumesc.#-o
De ce nu folositi optiunea de search. S-a raspuns la aceasta intrebare de sute de ori.
Pentru PFA se plateste impozit si sanatate obligatoriu. Si pensie daca nu sunteti deja asigurat in sistemul social de pensii. Somajul este optional.
Pfa , pfi
geenabradea
Buna ziua,
Am un PFA deschis in 2004, am fost lider Avon si am lucrat pe baza de comision. Din 2008 nu am mai avut incasari, mi-am dat demisia de la Avon. Am ... (vezi toată discuția)