avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... asigurari sanatate-pensii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

asigurari sanatate-pensii

Sunt PFA si am avut venituri doar pana in aprilie 2009, in prezent nu lucrez si nu am nici un venit. In perioada activa nu am avut contract cu casa de sanatate si nici cu casa de pensii, neplatind nimic in acest sens. Ce trebuie sa fac sa nu ma trezesc cu cine stie ce sume si penalizari dupa ani de zile? Este obligatoriu sa fac aceste contracte? Pe perioada cat am lucrat? Si de cand nu lucrez?
Cel mai recent răspuns: Roxie , utilizator 19:30, 4 Decembrie 2009
cat a-ti activat ca si PFA trebuia sa platiti si contributia la casa de sanatate 5.5% la veniturile realizate din pfa , ca va puteti trezi cu somatie de plata si calcul majorari de intarziere , daca nu a-ti avut contract de munca trebuia sa cotizati si la pensii, cu casa de sanatate este mai bine sa mergeti acolo si sa vedeti cat aveti de plata ca altfel sumele o sa fie mari, o sa va treziti cu ele ,
Vreau sa devin PFA din ianuarie, si vreau sa am toate contributiile platite. Impozitul pe venit am inteles ca oricum trebuie estimat si platiti anticipat, si se regleaza dupa declaratiile de venit (in plus sau in minus). Ma gandeam ca initial pot declara suma minima obligatorie (daca exista) si apoi platesc diferenta in functie de cat am realizat. Exista o suma minima?
Alta intrebare pe care o am sunt contractele cu casele sanatate si pensii. Vreau sa imi platesc in continuare aceste contributii, cu ce institutii trebuiesc facute contractele (casa sanatate, pensii... cu somajul si ITMB trebuie?IMTB banuiesc ca nu, ca nu mai am treaba cu cartea de munca din cate inteleg, dar restul?) Ce vreau eu e sa am continuitate la contributii sanatate si pensii, si sa mi se ia in calcul la pensie aceasta perioada.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatiile pfa fata de bs si bass(fonduri) ContSters109653 ContSters109653 Caut sa gasesc un raspuns competent si corect vis a vis de obligatiile unei persoane fizice autorizate care obtine venituri in sistem real . Multumesc (vezi toată discuția)
Pfa cu norma de venit cris2279 cris2279 Ce va trebui sa plateasca un PFA cu norma de venit fixa pe an (domeniu: Activitati de informatica) dupa aceste norme noi? Imi spuneti va rog un caz concret : ... (vezi toată discuția)
Asigurari sociale richy richy Buna ziua, Am cautat pe forum dar nu am gasit un raspuns clar. Vreau sa imi infiintez un PFA pe sistem real. Mentionez ca sunt angajat cu norma de 4 ore ... (vezi toată discuția)