avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contract de mandat-pf nerezidenta
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contract de mandat-pf nerezidenta

Buna ziua,Am o mare nelamurire si sper sa ma ajutati.
Un SRl a incheiat un contract de mandat cu o persoana fizica nerezidenta pentru functia de director general,pentru un venit brut de x lei lunar.Intrebarile mele sunt:
1.Ce contributii calculeaza societatea pentru acest venit?
2.Acest contract de mandat trebuie inregistrat la ITm sau la Adm.Financiara?
3.Ce declaratii trebuie sa depuna SRL-ul pentru acest venit (declaratiia 100,Cas,Somaj,CASS)?
4.Ce obligatii are pf nerezidenta fata de autoritatile romane vis a vis de acest contract de mandat?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters158230 , utilizator 12:43, 7 Decembrie 2010
Cred ca nu ati espus corect problema.
Acel nerezident este angajat afara la un SRL care face parte din aceasi corporatie fiind puncte de lucru diferite si poate alege sa fie platit in tara unde este detasat sau in tara de unde a fost detatsat cum ii convine lui mai bine.
Daca nu este angajat nici aici nici acolo nu poate sa desfasoarea activitatea in baza contractului de mandat deoarece nu poate lucra fara contract de munca.
Restul legislatiei se aplica la fel la noi cat si la ei dupa legislatia lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii salariale si impozit aferent salariului obtinut din strainatate Cateye Cateye Sunt angajata a unei firme cu sediul in Polonia, cu un contract de munca pe perioada nedeterminata. Activitatea pe care o desfasor este exclusiv pe teritoriul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt medic specialist, am un srl unde sunt angajata ... Toma Nicoleta Toma Nicoleta Buna ziua, Sunt medic specialist, am un SRL unde sunt angajata cu 8 ore cu salariul brut de 3300 si detin si un PF unde incasez venituri ptr serviciile ... (vezi toată discuția)
Eu sunt angajata si asociata la un srl. Silvia12345 Silvia12345 Eu sunt angajata la o corporatie unde am un salariu din care mi se retine CAS si CASS. Am si un SRL unde sunt administrator si asociat unic fara activitate ... (vezi toată discuția)