avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort - minor - sotul nu e de acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort - minor - sotul nu e de acord

as dori si eu o lamurire daca se poate.
Eu si sotul meu am hotarat sa divortam dar dupa un timp sotul meu nu mai doreste acest lucru. eu sunt hotarata si consider ca nu mai putem continua cu toate ca avem si un copil de 3 ani. ideea este ca noi locuim in sibiu si eu vreau sa ma mut la bucuresti, as dori sa iau si copilul cu mine . credeti ca va fi o problema la divort daca voi face aceasta mutare inainte de divort?.Mentionez ca vreau sa iau si copilul la Bucuresti si ca vreau sa obtin copilul la divort.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 13:12, 10 Martie 2008
probleme vor fi la divort. In primul rind ca faptul ca dv. plecati din localitatea in care se afla domiciliul comun poate fi interpretat in instanta drept abandon familial, iar copilul luat cu dv. va locui intr-un apartament prorpietate personala al dv. sau la un barbat cu care aveti dv. o relatie? Nu intreb din rautate, dar toate aceste aspecte vor fi luate la puricat in instanta si pot fi folosite impotriva dv. de viitorul fost sot. Eu zic ca ar fi mai bine sa divortati mai intii, sa cereti incredintarea copilului spre crestere si educare dv., stabilirea domiciliului minorului la dumneavoastra, plata unei pensii alimentare din partea fostului sot si sa introduceti si actiunea de partaj al bunurilor dobindite in comun pe parcursul acsatoriei si abia dupa aceea sa plecati. Sau va asumati riscul ca fostul sot sa afirme ca l-ati parasit pentru un alt barbat, ca sunteti o femeie imorala, care nici nu are conditii sa-si creasca copilul...nu stiu exact care este situatia dv. Cel mai bine ar fi sa mergeti la un avocat specializat in dreptul familiei, sa-i expuneti f. franc situatia si vedeti ca va sfatuieste avocatul! Nu luati decizii in pripa care se pot intoarce impotriva dv. Si aveti grija sa nu va certati cu sotul in fata micutului. Ca -l veti traumatiza si veti avea nevoie de timp si de mers pe la psihologi cu copilul ca acesta sa-si revina. Cum se va simti copilul cind nu-si va mai vedea tatal, deodata asa, peste noapte, va-ati gindit? Ce va simti el? Cu copilul cum faceti? Cu sufletelul lui?:(
in primul rand va multumesc pentru atentie, in al doilea rand vreau sa mentionez ca nu exista si nici nu se pune problema unui alt barbat in viata mea. mutarea mea la Bucuresti nu are nici o legatura cu un alt barbat . Am acolo o sora care ma va sustine un pic la inceput dar in principiu vreau sa inchiriez un apartament.Relatia cu sotul meu scartie cam de vreo 2 ani si tot am incercat sa facem totul de dragul copilului dar pur si simplu nu se mai poate. Tocmai pentru ca ne gandim la copil de ceva vreme locuim impreuna dar in camere separate dar nici asa nu se poate.
Tot ce imi doresc este ca acest copil sa-mi revina mie si binenteles ca tatal va avea voie sa-l vada.
daca nu este vb de nici un alt barbat poate sa-mi dauneze mutarea ?
Nu are cum sa va dauneze aceasta mutare .... important este sa va intelegeti cu tatal copilului in privinta programului de vizita ..... :)
Aici, ca si la sah, n-avem mutari bune sau proste din capul locului, ci in functie de context. De aceea, cea mai inteligenta miscare ar fi sa discutati in primul rand cu un avocat din Sibiu (locul instantei competente sa se pronunte asupra divortului). Si in functie de situatia de fapt si motivele care v-au determinat sa ajungeti la acesta concluzie el o sa va poata spune care mutare e mai inteligenta: inainte sau dupa.

Si-apoi, Angela B, eu cand aud ca o femeie a plecat cu un barbat ma-ntreb intodeauna: a plecat cu asta ori a fugit de ala? Si cand o femeie care pleaca isi ia copilul cu ea nu se chema abandon afara numai daca ala pe care l-a lasat acasa e orb sau schiop ori mai stiu eu cum si nu si-ar putea purta singur de grija.
Ultima modificare: Luni, 10 Martie 2008
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si custodia copilului S_GABYTA_80 S_GABYTA_80 Buna ziua! Pentru inceput vreau sa va descriu situatia in care sunt si sa-mi spune-ti ce as putea face.Sunt casatorit de 2 ani,sotia mea este insarcinata si ... (vezi toată discuția)
Munca in strainatate, viitor divort, soarta copilului ramas in romania flower2014 flower2014 Buna ziua, ma aflu situatie dificila. Urmeaza sa intentez divort si am un copil minor. Inainte de toate doresc sa precizez ca sunt o mama responsabila care ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor moniqita moniqita Buna ziua.Ma numesc Mioara Neacsa. In urma divortului pronuntat in februarie 2008 copilul mi-a fost incredintat spre crestere si ingrijire. Dupa 4 ani, cand ... (vezi toată discuția)