avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... reincredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

reincredintare minor

Buna ziua.Ma numesc Mioara Neacsa. In urma divortului pronuntat in februarie 2008 copilul mi-a fost incredintat spre crestere si ingrijire. Dupa 4 ani, cand mi-am refacut viata cu un alt barbat, copilul meu, acum in varsta de 14 ani, a ales sa se mute la tatal sau, acesta facand demersuri pentru reincredintare minor. In acelasi timp, sunt acuzata de parasirea copilului si mi se cere plata pensiei de intretinere, ceea ce este normal, dar si plata onorariului avocatului sau si a cheltuielilor de judecata. As dori sa stiu daca este corect acest lucru. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:00, 30 Septembrie 2011
La primul termen de judecata declarati ca sunteti de acord cu actiunea fostului sot , respectiv incredintarea copilului si obligarea dvs la plata pensiei de intretinere si solicitati sa nu fiti obligata la plata cheltuielilor de judecata - temei juridic art. 275 Cod procedura civila.
In caz contrar, cererea de obligare la plata cheltuielilor de judecata, inclusiv onorariu avocat este intemeiata.
multumesc pentru sfaturi
N:((u vreau si nu sunt in masura eu sa va judec dar credeti-ma ca eu ma lupt sa am copilul langa mine si nu stiu cum reusiti dv sa va lasati copilul asa de usor.cred ca ar fi mai bn sa luptati sa-l tineti langa dv.
E tot ce poate sa aiba mai frumos si scump pe lume o mama!
Am sa va fac un rezumat. In 2007 am introdus actiunea de divort, mi-am furat fetita, pentru ca fostul meu sot nu-mi permitea sa o iau cu mine si am luptat pentru copilul meu pana am reusit sa-l am langa mine definitiv, acest lucru fiind posibil in anul 2009, dupa zeci de infatisari si amanari si nervi intinsi la maxim si stres cat cuprinde. In tot acest timp am locuit cu chirie pana cand am reusit sa obtin o locuinta ANL. As fi putut sa locuiesc cu parintii mei la casa dar fetita mea mi-a pus conditia sa locuim la bloc daca vreau sa ramana cu mine. Am facut foarte multe sacrificii dar nu-mi pare rau pentru ca am facut totul pentru copilul meu. Dar, fiind aproape de tatal sau, a fost tot timpul influentata negativ iar rezultatale s-au vazut acum, cand am gasit un om adevarat, care ma respecta si ma iubeste si care a fost dispus sa aiba grija de copilul meu ca si cand ar fi fost al lui. DAR s-a intamplat ceea ce banuiam adica fetita mea iubita a ales sa se mute la tatal ei, frangandu-mi inima. Mi-a fost foarte greu sa accept acest fapt, inca ma lupt cu mine insami, nu stiu daca vreodata am sa reusesc, dar este destul de mare si nu o pot obliga sa stea cu mine daca ea nu-si doreste acest lucru. Asa ca, draga doamna, va inteleg perfect, nu m-am suparat de ce mi-ati scris si ma rog pentru dumneavoastra sa reusiti tot ce v-ati propus. Stiti care este avantajul dumneavoastra? Daca poza pe care o aveti este reala, atunci aveti marele noroc ca aveti copilul mic. Singurul lucru pe care-l regret este ca nu am divortat cand era fetita mica, am crezut ca inca mai pot schimba ceva dar m-am inselat amarnic.
In speranta ca nu v-am plictisit cu povestea mea, va doresc tot binele din lume si Dumnezeu sa va ajute!
cred ca este mai corecta o atitudine de felul acesta , mai ales in situatia in care copilul are peste 10 ani si va fi audiat in instanta, decat sa ne certam prin instante...in fond, daca va dori si nu-i va fi bine copilul poate sa se intoarca oricand...

Alte discuții în legătură

Divort - minor - sotul nu e de acord cristina1980 cristina1980 as dori si eu o lamurire daca se poate. Eu si sotul meu am hotarat sa divortam dar dupa un timp sotul meu nu mai doreste acest lucru. eu sunt hotarata si ... (vezi toată discuția)
Am sanse la incredintare? etc12 etc12 In urma cu putin timp relatiile dintre mine si sotie s-au deteriorat,ea gasindu-si pe altcineva (acesta fiind si adevaratul motiv al deteriorari relatiilor ... (vezi toată discuția)
Dorinta copilului de a sta la celalalt parinte ama83 ama83 Buna ziua! dupa ce am divortat de fostul sot , fetita mi-a fost incredintata mie, tatal ei vizitand-o si luand-o periodic la el , deci pot spune ca nu au fost ... (vezi toată discuția)