Buna ziua.Ma numesc Mioara Neacsa. In urma divortului pronuntat in februarie 2008 copilul mi-a fost incredintat spre crestere si ingrijire. Dupa 4 ani, cand mi-am refacut viata cu un alt barbat, copilul meu, acum in varsta de 14 ani, a ales sa se mute la tatal sau, acesta facand demersuri pentru reincredintare minor. In acelasi timp, sunt acuzata de parasirea copilului si mi se cere plata pensiei de intretinere, ceea ce este normal, dar si plata onorariului avocatului sau si a cheltuielilor de judecata. As dori sa stiu daca este corect acest lucru. Va multumesc.
I-mi pare foarte rau de ceea ce vi se intampla poate dk faceati de la inceput acest rezumat eu nu va spuneam nimik din ceea ce am spus mai sus.
Sper din tot sufletul sa fiti alaturi de fetita dv chiar dk va sta la tatal iei.In cazul acesta nu cred ca aveti mare lucru de facut decat sa i-i aratati cat de mult o iubiti.ma scuz pt ceea ce am zis mai sus.succes
Iar fata se va intoarce in 1 sau 2 ani inapoi la mama, nu este primul caz cand lucrurile se intampla astfel. Mama are o atitudine inteleapta insa are nevoie de foarte multa putere in acest timp. Este doar un exemplu tipic de cum poate fi data peste cap viata unui copil cand e iubit de un singur parinte si manipulat de catre celalalt, in incercarea constanta de a distruge viata femeii care nu te-a mai vrut si culmea, indrazneste sa fie si fericita, cu alt barbat.
Faptul ca fata dv. e suparata pentru ca va casatoriti este o reactie normala. De ce anume difera de la copil la copil; simte ca nu va ajunge iubirea ei, i se stinge ultima speranta de impacare a parintilor, simte undeva ca i se inlocuieste tatal cu altcineva... sau altele.
Avand in vedere varsta ei, e normal si sa vrea sa plece de-acasa.
Din pacate, nu sunt tocmai convinsa ca este cea mai buna solutie pentru ea. Nu discut aici despre omul care nu v-a vrut etc. ci despre copil. Faptul ca nu iti place o situatie noua nu inseamna ca poti santaja ori manipula dupa placul tau situatia.
Mutarile inainte si inapoi duc la o lipsa de siguranta a copilului care se va accentua in timp, ii va defini intrucatva modul de gandire, de relationare, de comunicare, de angajament.
Parerea mea este sa discutati cu ea sa vedeti de unde vine acest lucru; nu are legatura cu celalalt parinte, ci cu ceea ce simte ea; pentru ca 4 ani, cand era mai mica, nu a putut fi manipulata, deci nu o subestimati.
A ajuns ea sa se lase manipulata acum pentru ca ideile si convingerile EI s-au schimbat.
Poate ar ajuta-o si un psiholog pe undeva... ce nu cred ca o ajuta este insa mutarea de la dv. dar si faptul de a o creste alt barbat ca si cum ar fi copilul lui.