Buna ziua,
Acum mai bine de 10 ani am facut pe numele meu un abonament pentru cineva(stiu, mare greseala), care binenteles ca nu l-a mai platit...
Ultima factura platita este din 2000, in 2003 am primit o somatie de plata, am discutat cu persoana respectiva, a promis ca o plateste si pt ca nu am mai primit nimic am crezut ca asa a facut, insa acum dupa atatia ani primesc de la o firma de recuperari somatie de plata in valoare de 500 de lei, 160 valoarea ultimei facturi neplatite + penalitati.
Ce am de facut?Datoriile mai mari de 3 ani se prescriu?
Trimit o adresa catre firma de recuperari de la care am primit somatia sau o las moarta ?
Va multumesc.
orice creanta se prescrie in trei ani (mai putin cele bugetare care se prescriu in cinci ani).
Cei trei ani se socotesc de la data cand creditorul a facut ultimul demers in recuperarea creantei sale.
Daca ultima notificare ati primit-o in 2003, atunci creanta este prescrisa din 2006, asa ca stati linistit
teoretic este prescrisa... din ce inteleg nu a platit nimeni nimic de atata timp.. de ei nu scapati orcum.. deci le puteti trimite o scrisoare sa ii mai incurcati putin.. dar de cerut bani or sa vi ceara cat veti trai.