avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... se prescrie neplata datoriei dupa 3 ani?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

se prescrie neplata datoriei dupa 3 ani?

Buna ziua,
Acum mai bine de 10 ani am facut pe numele meu un abonament pentru cineva(stiu, mare greseala), care binenteles ca nu l-a mai platit...
Ultima factura platita este din 2000, in 2003 am primit o somatie de plata, am discutat cu persoana respectiva, a promis ca o plateste si pt ca nu am mai primit nimic am crezut ca asa a facut, insa acum dupa atatia ani primesc de la o firma de recuperari somatie de plata in valoare de 500 de lei, 160 valoarea ultimei facturi neplatite + penalitati.
Ce am de facut?Datoriile mai mari de 3 ani se prescriu?
Trimit o adresa catre firma de recuperari de la care am primit somatia sau o las moarta ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ionut12345 , utilizator 13:55, 7 Decembrie 2010
e prescrisa. sunt de parere sa nu raspundeti in nici un fel, ca nu mai scapati de apelurile lor, de scrisori, de amenintari
orice creanta se prescrie in trei ani (mai putin cele bugetare care se prescriu in cinci ani).
Cei trei ani se socotesc de la data cand creditorul a facut ultimul demers in recuperarea creantei sale.
Daca ultima notificare ati primit-o in 2003, atunci creanta este prescrisa din 2006, asa ca stati linistit
teoretic este prescrisa... din ce inteleg nu a platit nimeni nimic de atata timp.. de ei nu scapati orcum.. deci le puteti trimite o scrisoare sa ii mai incurcati putin.. dar de cerut bani or sa vi ceara cat veti trai.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie datorie ifn si firma telefonie mobila AlMaria AlMaria Buna ziua, Situațiile sunt urmatoarele: 1. S-a luat un împrumut de la un IFN. A fost platit o perioada, apoi nu s-a mai achitat nici o rata, de cel ... (vezi toată discuția)
Decizie de continuare a procedurii pe cale judecatoreasca bondarrr bondarrr si eu am un contract incheiat in anul 2001 cu firma de telefonie mobila conex pe care din varii motive nu l-am terminat de achitat si tocmai ce am primit da la ... (vezi toată discuția)
Factura orange MaximB MaximB As dori de se poate un sfat in legatura cu ce trebuie sa faca o persoana simpla cand contractul a fost incheiat prin 2003-2004 (aceeasi problema la moda - un ... (vezi toată discuția)