avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie Canada si Statele Unite
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie Canada si Statele Unite

Fiica mea a lucrat in Canada cu contract de munca timp de 1 an si 4 luni , iar acum lucreaza in Statele Unite de 11 luni. Doreste sa vina in Europa si as vrea sa stiu daca pentru aceasta perioada lucrata in Canada si State primeste pensie si daca se considera ca vechime la pensionare. Puteti sa-mi spuneti daca trebuie sa solicite acte de la firma din Canda si State care sa demonstreze ca a lucrat acolo pe perioada respectiva, sau ce anume trebuie sa faca pentru a nu pierde aceasta perioada, ea contribuind lunar cu taxele la stat. Multumesc mult pentru indrumare.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:14, 8 Decembrie 2010
Perioada lucrata in Canada da, constituie stagiu de cotizare si in Romania. Cu SUA inca nu am incheiat conventie de reciprocitate in domeniul asigurarilor sociale. Fiica dvs. nu trebuie sa faca absolut nimic in legatura cu perioada lucrata in Canada. Schimbul de documente se face intre state, la solicitarea persoanei care urmeaza sa beneficieze de drepturi de pensie (atunci cand va indeplini conditiile de pensionare).

Accesati link-ul de mai jos si cititi toata discutia.
www.avocatnet.ro/content/for...
Chiar daca este vorba despre Italia si Israel, "mecanismul" :) adaugarii stagiului realizat in alte state stagiului realizat in Romania este acelasi.

Ultima modificare: Miercuri, 8 Decembrie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie din tara sau din strainatate ? liana istrate liana istrate Buna ziua ! Un roman care a lucrat cu contract de munca in strainatate - 5 ani in Olanda si 5 ani in Egipt - poate beneficia de pensie pentru anii acestia ? (vezi toată discuția)
Dreptul la pensie dupa activitatea lucrata in strainatate cezara ioana cezara ioana in situatia in care s-a lucrat in Romania 16 ani, s-a plecat in Israel cu contract de munca de 8 ani si apoi in Italia cu contract de munca de 4 ani, statul ... (vezi toată discuția)
Se pot adauga anii lucrati in romania celor lucrati in strainatate? ContSters59529 ContSters59529 Am lucrat inRomania intre 1965 si 1971. In total 6 ani cu carnet munca. Am plecat din tara iar in strainatate, unde acum am domiciliul, am lucrat 18 ani apoi ... (vezi toată discuția)