avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune cu bucluc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune cu bucluc

Buna ziua!

As avea si eu o intrebare legata de ceea ce intra in succesiune(masa succesorala cred ca ii spune, dar nu sunt sigura). Daca o persoana(unic mostenitor) mosteneste de la tata casa+mostenire, iar apoi de la mama casa+mostenire, se poate face succesiunea doar pentru casa, iar mai apoi, in timp, si pentru mostenirile fiecarui parinte?

Multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 16:03, 7 Decembrie 2010
adica doriti sa cuprindeti in masa succesorala doar anumite bunuri, sa vi se emita un CM, ulterior sa il suplimentati cu alte bunuri.
da se poate face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suntem 2 frati si mama. tata a decedat in 2021. vrem sa dezbatem ... silviu1975 silviu1975 Suntem 2 frati si mama. Tata a decedat in 2021. Vrem sa dezbatem succesiunea dupa bunici, parintii tatalui meu. Tata mai are 2 frati, ambii in viata. Nu am ... (vezi toată discuția)
După decesul tatălui meu, mama s-a recăsătorit. care va fi dreptul la moștenire al noului soț, dacă va fi cazul? rentz rentz Dupa decesul tatalui meu, mama s-a recastorit. Ulterior am facut succesiunea dupa tatal meu, iar mama a mostenit 1/4 din casa si din terenurile mostenite de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in cazul unei succesiuni aproape succesive, decesul ... Bianca_Livia Bianca_Livia Buna ziua, in cazul unei succesiuni aproape succesive, decesul fiului, decesul mamei, fiul necasatorit si fara copii, mama divortata de tatal fiului de multi ... (vezi toată discuția)